Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zlodeji okradli dôchodcov v domove sociálnych služieb. Zmizli tisíce eur
Zdielať na

Zlodeji okradli dôchodcov v domove sociálnych služieb. Zmizli tisíce eur

ROŽŇAVA / Dôchodcovia z rožňavského domova sociálnych služieb pre seniorov prišli o svoje peniaze. Zlodeji v noci ukradli trezor s ich hotovosťou. Nachádzali sa v ňom aj dokumenty potrebné pre chod zariadenia. Páchatelia zrejme išli na istotu.

Páchateľ vošiel do kancelárie rožňavského domova sociálnych služieb pre seniorov cez okno. Pravdepodobne však išlo o cielenú lúpež. "Páchateľ musel ísť na istotu, musel vedieť, že sú tu peniaze. O to je to smutnejšie," neskrýva sklamanie riaditeľka zariadenia Lucia Liptáková.

Trezor bol položený na zemi v jednej z kancelárií. Podľa riaditeľky zariadenia páchateľ sám byť nemohol. "Páchatelia museli byť viacerí, lebo trezor bol ťažký," myslí si riaditeľka.

Tisíce eur

Policajti v kancelárií a na okne hľadali stopy. Podľa informácií televízie JOJ však policajti odtlačky prstov nenašli. "Rožňavskí policajti skutok prešetrujú ako prečin krádeže," uviedol hovorca Krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó.



V trezore bola uložená finančná hotovosť vo výške niekoľkých tisíc eur. Boli to peniaze, ktorými dôchodcovia platili za starostlivosť. "O to je to smutnejšie, že dôchodcov niekto takýmto nemorálnym spôsobom pripravil o peniaze," hovorí riaditeľka domova.

Polícia pátra

Zo zariadenia však zmizli aj dôležité dokumenty potrebné pre chod zariadenia. Riaditeľka žiada páchateľa, aby aspoň tie vrátil. S prosbou o pomoc sa tiež zariadenie pre seniorov obracia aj na verejnosť.

O pomoc ľudí žiada i polícia, ktorá po páchateľoch alebo páchateľovi intenzívne pátra. "Polícia žiada o pomoc občanov, prípadných svedkov tejto kadeže, ktorí by mohli prispieť k objasneniu tohto prípadu, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158," uviedol policajný hovorca Alexander Szabó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy