Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prezident Kiska ako ho nepoznáte. Prevetral ochranku na bicykloch
Zdielať na

Prezident Kiska ako ho nepoznáte. Prevetral ochranku na bicykloch

VYSOKÉ TATRY / K cyklopelotónu, v ktorom sa už od pondelka potia aj jojkári Ján Mečiar a Samo Migaľ, sa pridal aj prezident Andrej Kiska. Na vlastnom bicykli a aj s prilbou na hlave, prevetral aj svojich ochrankárov.

Podtatranská záverečná etapa bola naozaj výnimočná, do pelotónu sa totiž pridal prezident a jeho ochranka.

Netradične, dvere na aute  otvárali prezidentovi už športovo nahodení ochrankári. V jednom sa priviezol on, v tom druhom jeho bicykel. Prezident mal na svojic mužov jedinú otázku. "V prvom rade som sa opýtal, či majú všetci prilby," povedal zodpovedne.

Už niekoľko rokov tvoria tento cyklistický tím nielen zdraví, ale aj handicapovaní bajkeri. A vyslúžili si obdiv aj od prezidenta. "Mám taký pocit, že som ich dokonca brzdil ja v istých úsekoch," povedal.

Moderátor Ján Mečiar s Kiskom nepoklebetil, prezident bol na čele pelotónu, Jano úplne vzadu. "Pôvodne som chcel, že odkopem ochrankárov ale radšej nie, tak som zostal vzadu, lebo zbieram tých čo nevládzu," smeje sa.

Odvážne sľuby

Na ceste neplatil žiadny protokol, jediné čo museli všetci splniť,  je byť všade na sekundu presne. Prezidentovi sa medzi týmito ľuďmi tak zapáčilo, že im niečo aj sľúbil. "Na budúci rok s nimi pôjdem celú etapu," prezradil.

"Nahrali sme si to a o rok mu to pustím," vyhráža sa so smiechom hlavný organizátor akcie Miroslav Bulovský.

Prezident Kiska ako ste ho ešte nevideli. Pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy