Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prezident Kiska a prvá dcéra Natália. Fica porazil o 412 000 hlasov!
Zdielať na

Prezident Kiska a prvá dcéra Natália. Fica porazil o 412 000 hlasov!

BRATISLAVA / 413 224. To je rozdiel v počte hlasov, ktorý rozhodol o novom prezidentovi. Stal sa ním Andrej Kiska, ktorý porazil Roberta Fica. Novú hlavu štátu uvedú do úradu 15. júna, keď nahradí dosluhujúceho Ivana Gašparoviča.

VÝSLEDKY 2. KOLA NÁJDETE TU

V spoločnosti dcéry

Víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska strávil volebnú noc v jednom z bratislavských hotelov. Spoločnosť mu robila napríklad aj jeho dcéra Natália. Potom, ako Robert Fico nečakane skoro uznal volebnú porážku, poďakoval všetkým voličom, ktorí prišli voliť.

Špeciálne tým, ktorí mu odovzdali hlas. "V prvom rade ďakujem všetkým voličom, že prišli voliť a dali mne ako prezidentovi silný mandát. Ďakujem pravdaže voličom, ktorí volili mňa, pretože vďaka nim budem za chvíľku novým prezidentom Slovenska," vyhlásil na tlačovej konferencii Kiska.

Nezmenená rétorika

Zároveň dodal, že splní to, čo aj sľúbil. "Sľúbil som, že budem prezidentom všetkých občanov a že budem ľudí spájať a ľudí motivovať," povedal.
Ako hlava štátu chce Kiska vrátiť dôveru v prezidentský úrad.

„Do boja som vchádzal kvôli jednému, kvôli ľuďom našej krajiny a svoj sľub aj splním. Ako prezident budem stáť za ľuďmi, za každým slušným človekom našej krajiny,“ vyhlásil za búrlivého potlesku svojich prívržencov vo volebnej centrále.

Kiska tiež sľúbil, že sa pokúsi poľudštiť politiku a priniesť do nej dôveru a slušné slovo. „Pretože ľudia sú už znechutení z hádok,“ dodal. V najbližších pár dňoch chce Kiska oddychovať, potom je pripravený odpovedať na všetky otázky novinárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy