Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Fico priznal porážku. Odišiel analyzovať, strana hovorí o sklamaní
Zdielať na

Fico priznal porážku. Odišiel analyzovať, strana hovorí o sklamaní

BRATISLAVA / Premiér a predseda strany SMER-SD Robert Fico priznal porážku v prezidentských voľbách. Zablahoželal zároveň Andrejovi Kiskovi za zvolenie novou hlavou štátu.

VÝSLEDKY 2. KOLA NÁJDETE TU

Potrebuje oddych a analýzu

Neúspešný prezidentský kandidát Robert Fico chce niekoľko dní na analýzu volebného výsledku. Ako povedal novinárom po zrátaní hlasov z polovice volebných okrskov, zároveň si potrebuje doliečiť chorú nohu.

„Chcem zablahoželať, napriek tomu že nie sú zrátané všetky hlasy pánovi Kiskovi, že sa stal novým prezidentom SR. Je to fakt, ktorý netreba spochybňovať. Podávam mu takto na diaľku ruku,“ vyhlásil Fico.

Zároveň poďakoval všetkým , ktorí sa za neho postavili. V krátkom vystúpení neodpovedal na otázky novinárov.

Obhrýzanie nechtov

Fico si podľa vlastných slov pri čakaní na výsledok obhrýzal nechty. Ako povedal novinárom po príchode do straníckej centrály, má k týmto voľbám veľký rešpekt. „Vôbec neviem ako to dopadne,“ povedal s tým, že volebná účasť je vyššia na celom Slovensku.

Tvrdil, že predvolebnej kampani urobil, čo bolo treba. „Nemám pocit, že by som niečo podcenil. Mám k voľbám obrovský rešpekt,“ zopakoval. VIAC TU.

Sklamanie. Čiastočné, ale je...

Šéf Ficovej volebnej kampane Marek Maďarič očakával, že výsledok volieb bude veľmi vyrovnaný. „Voľby zhodnotíme podľa výsledku volieb i volebnej účasti,“ povedal novinárom. Priznáva, že je čiastočne sklamaním. "Nepovažujem výsledok za zlý, ale určite je to prehra,“ uviedol. Zároveň upozornil, že Fico v prezidentských voľbách dostal viac hlasov ako mal pred dvoma rokmi preferenčných krúžkov v parlamentných voľbách. Podľa neho Fico by bol výborný prezident SR. „Nejde o výsledok, išlo o to, či ponúkneme človeka, ktorý by bol výborným prezidentom. Kiska ukáže akým bude on prezidentom,“ konštatoval.

Maďarič sa nedomnieva, že by Smer-SD mal meniť svoju politiku, alebo že by bola strana oslabená. Skôr naopak. Smer môže byť podľa Maďariča paradoxne po týchto voľbách posilnený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy