Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ako správne vybrať tábor? Rodičia, na toto dajte pozor
Zdielať na

Ako správne vybrať tábor? Rodičia, na toto dajte pozor

BRATISLAVA / Letné prázdniny sú za dverami a pracujúci rodičia rozmýšľajú, kam umiestnia deti, keď sa brány škôl zatvoria. Pomôcť môžu starí rodičia, no možnosťou je i detský tábor. Rodičia si môžu vybrať medzi denným a pobytovým táborom.

Oba typy táborov majú svoje výhody i nevýhody. Pri denných sa deti večer vracajú domov. Pri pobytových prespávajú dievčatá i chlapci v rôznych zariadeniach.

"Denné tábory na rozdiel od pobytových majú tú výhodu, že sa eliminuje stres z odlúčenia od rodičov. Trendom je, aby do tábora išli čoraz mladšie deti," hovorí organizátor táborov pre deti Michal Moško.

"Pobytové tábory sú lepšie pre starších. Môžu sa naučiť samostatnosti," dodáva.

Ceny táborov sú rôzne. "Poplatky závisia od kvality programu. Je rozdiel, či strávia celý deň v jednej miestnosti, alebo majú aj aktivity outdoorové, ako napríklad návšteva múzeí," ozrejmuje Moška.

Až dvesto eur

Najdrahšie sú zvyčajne pobytové tábory. Za turnus rodičia zaplatia od 150 do 200 eur.

Denné tábory stoja o približne 10 percent menej. Rodičia môžu využiť aj ponuky táborov centier voľného času. Ich ceny sú zvyčajne nižšie, priemerne o 40 až 60 eur.

Nie všetci rodičia si ale detský tábor môžu dovoliť. Takí môžu využiť ponuku rôznych nadácii, ktoré organizujú tábory pre deti zo sociálne slabých rodín.

Pri výbere táborov ale netreba dlho váhať. Rezervovať ho treba čo najskôr. Niektoré majú dokonca posledný deň prihlásenia už 1. jún.

Deti môžu dať rodičia do denných i pobytových táborov. Podľa čoho si vybrať? Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy