Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Liptovskom Mikuláši strieľal v paneláku opitý Tomáš (38)
Zdielať na

V Liptovskom Mikuláši strieľal v paneláku opitý Tomáš (38)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši sa strieľalo. Podľa svedkov sa v sobotu približne o pol piatej večer v jednom z panelákov ozvali tri výstrely. Strieľať mal Tomáš, ktorý bol pod vplyvom alkoholu.

Podľa svedkov sa streľba ozvala o pol piatej z paneláku na ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši. "Počula som v byte hroznú ranu. Najskôr som si myslela, že sa niečo stalo v prerábanom byte," hovorí suseda.

Na miesto dorazili policajné hliadky. Na štvrtom poschodí mali nájsť guľky vo dverách, ktoré vedú k bytom.

Dvanásť výstrelov

Zakrátko sa ozvala ďalšia streľba. Zo susedného paneláku strieľal 38-ročný Tomáš, ktorý strieľal na vchodové dvere. Padnúť malo desať výstrelov, policajti sa kryli pomedzi autá na parkovisku.

"Muž rany vystrelil smerom na členov hliadky a jednu ranu smerom k žene prechádzajúcej po ulici. Našťastie nikoho strely nezasiahli," uviedla hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Baloghová.

Ozbrojený muž, ktorý bol pod vplyvom alkoholu využil zmätok a cez okno v zadnej časti paneláku ušiel. Policajti ho spacifikovali na druhej strane ulice, údajne mal pri sebe stále zbraň.

Zbraň mal nelegálne

Na mieste zasahovali aj záchranári, ktorí mali Tomáša ošetriť. Motív streľby nie je známy. Podľa miestnych obyvateľov si chcel zrejme týmto spôsobom vybaviť susedské spory s jedným zo susedov.

Tomáš mal zbraň nelegálne. Za nelegálne ozbrojovanie a útok na verejného činiteľa mužovi hrozí až osemročné väzenie.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy