Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Organizátor referenda Chromík: Tešíme sa zo zažitého dobrodružstva
Zdielať na

Organizátor referenda Chromík: Tešíme sa zo zažitého dobrodružstva

BRATISLAVA / Referendum o rodine bude neplatné. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov hlasovania, ktoré spočítal Štatistický úrad. Organizátori referenda sú aj napriek tomu spokojní a hovoria o dobrodružstve.

Hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík poďakoval všetkým, ktorí sa na všeľudovom hlasovaní zúčastnili.

To sa týkalo definície manželstva ako zväzku muža a ženy, odmietnutia adopcií detí osobami rovnakého pohlavia a sexuálnej výchovy na školách.

„Ďakujem všetkým dobrovoľníkom. Tešíme sa, aké dobrodružstvo sme mohli spolu zažiť. Je to niečo úžasné,“ povedal.

Cena cez 6 000 000 €

Aliancia za rodinu čakala na výsledky referenda v bratislavskej reštaurácii, ktorá patrí nezaradenému poslancovi NR SR Alojzovi Hlinovi.

Referendum o ochrane rodiny bude stáť zhruba 6,3 milióna eur. Rezort vnútra napríklad musí zaistiť aj prácu referendových komisií všetkých stupňov, od ústrednej, cez obvodné až po okrskové.

Plebiscit o ochrane rodiny vyhlásil prezident Andrej Kiska na základe petície, ktorú podpísalo približne 400- tisíc ľudí.

Aktivistka Romana Schlesinger z Queer Leaders Fora podotkla, že homosexuálne orientovaní ľudia to na Slovensku aj vďaka predreferendovej kampani nemajú jednoduché.

Vypätá kampaň

Nepríjemný zážitok sa jej stal aj v sobotu keď bola pozdraviť svoju známu v referendovej komisii.

„Pokrikovali po nás dvaja chlapci, že treba ísť hlasovať, lebo homosexuáli deti vychovávať nemôžu. Spoznali ma, mali narážky, takže budem rada, keď to skončí, lebo vášne sú naozaj prudké," zhrnula aktivistka.

Pozrite si, ako referendovú noc prežívala Aliancia za rodinu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy