Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V mene tradičnej rodiny lákali pacientov na referendum, rovno v nemocnici
Zdielať na

V mene tradičnej rodiny lákali pacientov na referendum, rovno v nemocnici

BRATISLAVA / Počas referenda chodili po chodbách a oddeleniach bratislavskej nemocnice ľudia, ktorí sa predstavovali ako Aliancia za rodinu. Podľa viacerých svedkov presviedčali chorých pacientov, aby sa plebiscitu zúčastnili. Prípad bude mať zrejme súdnu dohru.

V nemocnici v bratislavskom Ružinove sa po chodbách a oddeleniach prechádzal muž, ktorý sa predstavil ako člen Aliancie za rodinu. Pacientov presviedčal, aby sa zúčastnili referenda.

"Moje dve spolubývajúce mu dokonca nadiktovali čísla svojich občianskych preukazov. Ten muž im povedal, že na základe týchto čísiel im bude vybavený voličský preukaz," opisuje pacientka Alexandra.

Keď sa nemocnica dozvedela o pohybe nežiadúcej osoby, okamžite sprísnila bezpečnostné opatrenia.

"Žiadnym takýmto osobám vedenie nemocnice povolenie na takéto aktivity nevydalo. Dialo sa to bez povolenia a nemocnica sa od nich dištancuje," informuje hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Nič o tom nevie

Šéf Aliancie za rodinu tvrdí, že nevie o tom, že by členovia žiadali o prístup k pacientom. Tiež odmieta, že by členovia prehovárali pacientov na nemocničných lôžkach.

"Nemám o tom vedomosť. Je veľmi dôležité rešpektovať zdravotný stav pacienta a tiež jeho občianske práva," uviedol Antom Chromík z Aliancie za rodinu.

Pacientov v nemocnici presviedčali, aby hlasovali v referende:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy