Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Referendum za dverami, kampaň sa zostruje
Zdielať na

Referendum za dverami, kampaň sa zostruje

BRATISLAVA / Referendum, ktoré jedni nazývajú záchranou rodiny a druhí zbytočne vyhodenými peniazmi, sa už blíži. Zostruje sa aj kampaň a reakcie na ňu. Niekoľko bilboardov už poškodili. V parlamente sa k referendu vyjadrovali politici a svoj názor povedala aj bývalá premiérka Iveta Radičová.

Na tému referenda ohlásila tlačovú konferenciu strana Sloboda a Solidarita."Môj dôvod je ten, že ako som už vravel, že referendum nič nerieši, ísť k referendu nič nerieši, je to zabíjanie času. Ka som sa rozhodol robiť niečo zmysluplnejšie. Pôjdem sa sánkovať s deťmi," prezradil predseda strany Richard Sulík. 

Svoje dôvody, prečo v blížiacu sa sobotu uprednostnia iný program, povedali aj ďalší poslanci.

"Budeme skutočne utužovať našu rodinu a naše 25-ročné manželstvo," povedal poslanec Ľubomír Galko.

"Toto referendum nie je za niečo, ale proti niekomu. Je to úplne otvorená boj proti homosexuálom," priamočiaro ozrejmila poslankyňa Jana Kiššová.

Trikrát áno

Svoj postoj vyjadrili aj kresťanskí demokrati. "Slovensko má veľa problémov. Sociálnych, ekonomických, je tu zlá demografická situácia, z týchto a iných pohľadov sa dá povedať, že sme veľa dlžní rodine a zároveň to poznanie hovorí, že rodina nie je problém. Rodina je riešením mnohých problémov našej doby," uviedol predseda KDH Ján Figeľ.

Poslanci klubu KDH sa na názore zhodli. Ich postoj predniesol predseda strany.

"V sobotu budeme hlasovať trikrát áno, za rodinu, za budúcnosť Slovenska, ktorá sa môže a má opierať o vitalitu rodiny," ozrejmil Figeľ.

K referendu sa vyjadrili aj poslanci, ktorí stoja za bilboardovou kampaňou proti účasti na referende.

"Promujeme hodnoty, ktoré sú univerzálne, nielen kresťanské, pretože je dôležité si uvedomiť, aby ľudia nesúdili, lebo môžu byť jedného dňa súdení. Dôležitá je láska k blížnemu," povedal poslanec Juraj Miškov.

Postoj Radičovej

Expremiérka Radičová referendum ako také nespochybňuje. Tvrdí ale, že otázky v ňom sú vyriešené v našich zákonoch. Vôbec pritom neriešia skutočné problémy slovenských rodín.

Podľa bývalej premiérky si témy ako registrované partnerstvá vyžadujú pokojnú a racionálnu diskusiu, ktorá na Slovensku chýba. Prezradila, že ona hlasovať nepôjde.

Referendum sa blíži, kampaň sa zostruje:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy