Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zima je späť! Slovensko zasypal sneh
Zdielať na

Zima je späť! Slovensko zasypal sneh

SLOVENSKO / Väčšina obyvateľov Slovenska sa v nedeľu zobudila do bieleho zasneženého rána. Kým deti zo snehovej nádielky neskrývali radosť, na mnohých miestach sneh komplikoval život vodičom na cestách. Potrápili ich nielen klzké vozovky, ale aj záveje popri cestách.

Hasiči v Trnavskom kraji od soboty do nedele zasahovali viac ako dvadsaťkrát. Najviac zasahovali v okrese Dunajská Streda, kde vyťahovali zapadnuté motorové vozidlá a odstraňovali dopravné nehody až v 8 prípadoch.

V Galantskom okrese zasahovali päťkrát, v okolí Trnavy štyrikrát, v okrese Senica dvakrát a v Hlohovci raz. Pri zásahoch bolo potrebné najmä vyťahovať snehom zaviate motorové vozidlá.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Uvoľňovanie lavín

Vo Vysokých a Západných Tatrách sa po včerajšom snežení od nadmorskej výšky 1700 metrov vytvorilo zvýšené lavínové nebezpečenstvo. Uvoľnenie lavín je možné už pri malom dodatočnom zaťažení najmä na strmých svahoch.

V niektorých prípadoch sú možné stredne veľké lavíny, výnimočne veľké spontánne lavíny. V Nízkych Tatrách sa od nadmorskej výšky 1700 m vytvorilo mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z medzinárodnej stupnice.

Pozrite si priloženú reportáž redaktoriek Diany Pavlisovej, Táni Slivkovej a Petry Diškovej:

Uvoľnenie lavín je tu možné hlavne pri veľkom dodatočnom zaťažení najmä na extrémne strmých svahoch.

Pozrite si predpoveď počasia zo sobotňajšej relácie Najlepšie Počasie s Petrom Jurčovičom:

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy