Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V ilavskej väznici sa konal netradičný koncert, hrala kapela Mrežovanka
Zdielať na

V ilavskej väznici sa konal netradičný koncert, hrala kapela Mrežovanka

ILAVA / Za múrmi ilavskej väznice bolo veselo. Konal sa tam netradičný koncert. Vystúpenie tam mala Mrežovanka – kapela, ktorú si založili väzni. Poctivo cvičili viac ako rok. Teraz svoje umenie ukázali aj svojim kamarátom a vypočulo si ich okolo 150 odsúdených.

Odsúdeným v ilavskej väznici spríjemňuje sviatočné chvíle tunajšia kapela Mrežovanka. "Oficiálne je Mrežovanka, ale inak sme Džipsy mako," prezrádza jeden z odsúdených.

Rómska hudba

Vznikli pred rokom a hoci sa špecializujú najmä na rómsku hudbu, keď je treba, dokážu podľa ich slov zahrať čokoľvek. "Ja som vo väzení štvrtýkrát, mám 21 rokov. Vonku si občania myslia, že my sme nejaké zvieratá, ale my sme ako oni. Len sme sa potkli," hovorí väzeň.

Chlapi skúšajú dvakrát do týždňa. Pre spolu odsúdených si pripravili vianočný koncert. "Boli by sme radi, keby sme mohli vydať album, keď sme taká skupina," tvrdia hudobníci.

Chýba rodina

"Keby mal niekto aparatúru a chcel by podarovať, boli by sme radi," dodáva ďalší. Hoci ich hudba rozptýli a rozveselí, na Vianoce by boli najradšej doma. "Človek si aj poplače za tou rodinou," dodáva odsúdený.

Súvisiace články