Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vianoce budú slnečné a bez snehu, príde však zmena
Zdielať na

Vianoce budú slnečné a bez snehu, príde však zmena

SLOVENSKO / Tento rok máme pred sebou slnečné Vianoce bez snehu. Mráz sa však nakoniec predsa dostaví.

Štedrý deň bude slnečný a teplý, maximálna teplota dosiahne päť až jedenásť stupňov. Bude fúkať západný vietor do 25 až 30 kilometrov za hodinu. Na horách bude naďalej búrlivý vietor až víchrica.

V noci na 1. sviatok vianočný nás začne ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie aj zrážky, spočiatku dažďové. V priebehu dňa sa bude hranica sneženia znižovať na asi 700 až 800 metrov.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Postupné ochladenie

Bude oblačno, miestami so zrážkami. "Denná teplota dosiahne päť až deväť stupňov, na severe a východe miestami okolo dvoch," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Západný až severozápadný vietor bude fúkať s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu. Na hrebeňoch hôr bude búrlivý vietor či víchrica pomaly slabnúť.

Za týmto studeným frontom k nám začne prúdiť od severozápadu studený vzduch. Ten sa prejaví v ďalších dňoch poklesom nočných aj denných teplôt na skutočne zimné hodnoty.

Pozrite sa, aké počasie nás čaká cez sviatky:

Prichádza zima

Na Štefana bude polooblačno až oblačno, miestami snehové prehánky.
Nočná teplota bude od -1 až -7 stupňov, na severe, v dolinách a kotlinách okolo -9.

Denná teplota bude ešte síce nad nulou, 1 až 5 stupňov, ale na severe miestami okolo -1. Severozápadný vietor do bude mať rýchlosť 30 kilometrov za hodinu, v nárazoch miestami okolo 50 kilometrov.

Sneh i v nížinách

Ďalšie dni budú úplne v znamení chladu, mrazu a postupne je nádej na sneh aj v nížinách Slovenska.

V sobotu bude jasno, polojasno. K večeru od západu zväčšovanie oblačnosti a ojedinele sneženie. Nočná teplota sa bude pohybovať od -3 do -8, na severe, v dolinách a kotlinách bude okolo -10 stupňov. Denná teplota zas -5 až 0, na juhozápade miestami vystúpi na dva stupne.

Mrazivé noci

V nedeľu  bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach môže snežiť, v Podunajskej nížine prechodne aj dážď so snehom.

Nočná teplota bude od -2 do -6, na severe, v dolinách a kotlinách okolo - 8 stupňov. Denná teplota vystúpi na -3 až 2 stupne.  Vietor bude fúkať od juhovýchodu do 30 kilometrov za hodinu.

Posviatočné dni budú mrazivé v noci i cez deň na celom našom území a snežením aj v nížinách. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články