Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zima prichádza aj do nížin. Cez týždeň môže prekvapiť sneh
Zdielať na

Zima prichádza aj do nížin. Cez týždeň môže prekvapiť sneh

Zdroj: SITA

SLOVENSKO / Sobota je od rána zamračená na celom území Slovenska. Tlaková níž nad Talianskom si koná svoju prácu skutočne zodpovedne. A bude v nej pokračovať aj v nedeľu. Cez týždeň sa však začne ochladzovať. Aj nížiny tak môžu prekvapiť snehové vločky.

Sobota bude zamračená, na mnohých miestach bude pršať. Zrážky sú pravdepodobnejšie v západnej časti krajiny, na východe sa objavia v menšej miere. "Denná teplota bude opäť vyššia ako by na Mikuláša mala byť. Vzduch sa zohreje na 3 až 8 stupňov," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Mirima Jarošová. Vietor bude fúkať slabý.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Nedeľa bude pokračovať v oblačnom a vlhkom vzduchu. Bude  prevládať zamračená obloha, so zrážkami, opäť najmä na západe Slovenska. Popoludní je šanca na zmenšovanie oblačnosti na severe a východe krajiny. Jemne, symbolicky, sa ochladí. Počítajte s teplotným intervalom od  2 do 7 stupňov.

Vietor sa zmení na severozápadný na juhozápade a bude mať rýchlosť do 20 kilometrov za hodinu. Na iných miestach bude iba slabý, premenlivý.

Na horách už lyžiarske strediská začali sezónu. Ide o technický sneh a aj keď počas víkendu sa snehová vločka objaví, bude jej výskyt veľmi raritný od výšky asi 1500 metrov.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zasneží?

Na začiatku budúceho týždňa sa začne pomaly ochladzovať aj v nížinách. Dokonca až tak, že by sme sa mohli dočkať snehových prehánok aj v nížinách Slovenska v druhej polovici budúceho týždňa. Denná teplota sa bude znižovať, v pondelok od 0 do 6, vo štvrtok už iba od -2 do 3 stupňov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy