Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Byť ministrom by mi prekážalo, tvrdí Vážny
Zdielať na

Byť ministrom by mi prekážalo, tvrdí Vážny

BRATISLAVA / Dnes sa definitívne so svojim postom rozlúči ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Jej demisiu prijme Andrej Kiska. Zvolenskú požiadal o odchod Robert Fico po prevalení kauzy piešťanského CT, ktoré nemocnica kúpila príliš draho. Vo vzduchu stále visí otázka, kto bude jej nástupcom.

Už pred dvomi dňami sa hovorilo, že dočasným ministrom zdravotníctva bude podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico počas návštevy spoločnosti Continental v Púchove.

Podľa Vážneho sa vo vládnych kuloároch o kandidátoch hovorí. Na slovo bol ale skúpy. "Hovorí sa. Ale musíte sa o nich dozvedieť z oficiálnych kruhov," tvrdí Vážny.

Podľa jeho slov bude dočasným ministrom zdravotníctva muž. Na otázku TV JOJ, či by Vážnemu neprekážalo byť na čas ministrom odpovedal takto: "Prekážalo. Z hľadiska času... Určite by som ten čas vedel zmysluplnejšie vyriešiť v prospech toho postu, na ktorom som," dodal Vážny. Podľa Ľubomíra Vážneho sa verejnosť meno nového ministra dozvie o tri dni. Pozrite si priložený rozhovor: 

Zuzana Zvolenská odstúpila zo svojej funkcie po tom, čo sa prevalila kauza o predraženom nákupe CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. VIAC ČÍTAJTE TU: Ministerka Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Zmajkovičová odstúpili

Opozícia za takýmito nákupmi ale vidí podpredsedu parlamentu Pavla Pašku. Ten niektorých poslancov za takéto výroky mieni žalovať. VIAC ČÍTAJTE TU: Paška chce za ohováranie zažalovať niektorých poslancov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy