Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vlasta dedila po mužovi, nešlo o nič príjemné. V podkroví našla zbrane
Zdielať na

Vlasta dedila po mužovi, nešlo o nič príjemné. V podkroví našla zbrane

VARÍN / Pani Vlasta z obce Varín nebola 10 rokov v podkroví svojho domu, a preto sa ocitla v nepríjemnej situácii. Po udaní urobili policajti domovú prehliadku na poschodí rodinného domu, ktorý zdedila po manželovi. Teraz nevie uveriť tomu, aký arzenál zbraní sa tam našiel.

Pani Vlasta netušila, čo má hore v dome na povale. Vdova po zberateľovi zbraní vraví, že  manžel Viktor zomrel vo väzení pred desiatimi rokmi. Tam si odpykával trest za brutálny útok nožom.

Zamknutá miestnosť

"Dopichal ma, čo mal chcel zabiť," tvrdí Vlasta. Svojej nebezpečnej vášni obetoval všetky peniaze, ktoré zarobil. Keď bol opitý, neraz vyčíňal so zbraňou v ruke. Vtedy tŕpla, bála sa najmä o životy svojich troch synov.

Od čias, kedy ho zavreli do basy, bola zamknutá aj malá miestnosť, kde skladoval zbrane. Nemala najmenšiu chuť tam vstúpiť. "Pri prehliadke sme na povale domu našli a zaistili 39 kusov dlhých strelných zbraní nezisteného typu a kalibru," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Okrem pušiek policajti objavili 3 pištole. Ďalšie zbrane boli rozobraté, nechýbali náboje. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," pokračuje hovorkyňa. Za neželané dedičstvo po manželovi môže ísť do väzenia aj ona. Až na osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy