Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Budúci týždeň sa pripravte na zimu, slnko bude svietiť na horách
Zdielať na

Budúci týždeň sa pripravte na zimu, slnko bude svietiť na horách

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Už v sobotu na mnohých miestach najmä západného Slovenska sme po celý deň mali zamračené nízkou oblačnosťou a sychravo. Naopak, na strednom Slovensku bolo kúzelne slnečno a teplota dosiahla až 14 °C. Nedeľa začína podobne a v podobnom duchu bude aj pokračovať.

Za takéto sychravé jesenné počasie v nižších polohách je zodpovedná tlaková výš, ktorá k nám zasahuje od severovýchodu.  Táto oblasť vysokého tlaku vzduchu je veľmi mohutná a vydrží u nás ovplyvňovať počasie po celý nasledujúci týždeň.

Na horách slnečno

Znamená to, že nížiny budú stále viac a viac zabalené do nízkej oblačnosti alebo hmiel, ale na horách bude nádherne slnečno. Takýto inverzný charakter počasia je pre záver októbra typický.

"Nedeľa bude polojasná, v nižších polohách miestami zamračená nízkou oblačnosťou. Teplota dosiahne 9 až 14, pri celodennej nízkej oblačnosti iba 5 až 9°C," tvrdí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Chladné rána

Pondelok a utorok bude ešte šanca na slnečnú oblohu v nižších polohách, ale stále sa zrána a dopoludnia budú tvoriť hmly alebo sa zamračí nízkou oblačnosťou. Pri slnečnej oblohe od 9 do 14, pri hmle okolo 7 °C.

Od stredy až do konca týždňa bude v nižších polohách zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, iba ojedinele slnečno. Denná teplota preto bude mať iba 4 až 8°C, iba veľmi výnimočne pri zmenšenej oblačnosti bude okolo 10°C.
Pozor ale na chladné rána!

Teplota pod nulu

Už sa musíme pripraviť na rannú teplotu okolo 0°C. V nížinách od 4-3 °C, v dolinách, kotlinách a na severe bude teplota klesať pod nulu, až do -4°C.

Celkom iná bude situácia na našich horách. Tu bude príjemne slnečno. Oblakov iba minimálne, bez vetra, bez zrážok, s teplotou od 6 do 9°C.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy