Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V októbri pokračuje babie leto. Bude teplo a slnečno
Zdielať na

V októbri pokračuje babie leto. Bude teplo a slnečno

Zdroj: Thinkstock

SLOVENSKO / V sobotu bolo na celom našom území príjemné počasie. Dokonca sme mali letný deň, v Hurbanove bolo takmer 26 stupňov.

Aj v nedeľu k nám bude prúdiť od juhozápadu až juhu teplý vzduch. Zrána očakávame hmly a nízku oblačnosť na mnohých miestach, ale v priebehu dopoludnia sa bude hmla rozpadať a slnko bude pomaly naberať na sile.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pri hmle či nízkej oblačnosti môže objaviť mrholenie. Teplo zostane, denná teplota dosiahne na 18 až 24 stupňov, na miestach s dlhšie trvajúcou hmlou bude od 14 do 18 stupňov. Vietor bude fúkať juhovýchodný do 20 kilometrov za hodinu.

Babie leto ponúka nádherné počasie aj na našich horách. Turisti určite nenamietajú proti slnku a teplotám, vo výške 1500 metrov je až okolo 14 stupňov. 

V nedeľu to zostane na našich končiaroch v tomto duchu. Teplo, oblakov málo, sucho. Turistické chodníky tak budú praskať vo švíkoch.

Pekne aj cez týždeň  

Nový pracovný týždeň ponúkne zo začiatku pokračovanie babieho leta. Ale pripravme sa na ranné a predpoludňajšie hmly, ktoré na niektorých miestach stredného Slovenska a na Spiši môžu už zotrvať po celý deň Počasie tak naberie skutočne jesenný charakter.

Teplota počas dňa bude v intervale 13 až 17 stupňov, na miestach, kde slnko porazí hmlu, bude naďalej príjemných 18 až 22.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy