Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jeseň sa na Slovensko prisťahovala v hmlistej kráse
Zdielať na

Jeseň sa na Slovensko prisťahovala v hmlistej kráse

Zdroj: SITA

SLOVENSKO / Už máme sobotu takmer za sebou a asi si dnešné počasie u vás nezaslúži pochvalu. Prevažovala oblačná až zamračená obloha a miestami aj popršalo. Ak máte doma tlakomer na meranie atmosférického tlaku, možno sa aj čudujete, pretože vám ukazuje vyšší tlak.

Vo vyšších vrstvách atmosféry je však tlaková níž a ona nás zásobuje oblačnosťou a kvapkami a nedovolí teplote vystúpiť vyššie ako na 12 až 19 °C.

Nedeľa však už bude o máličko lepšia. Naďalej síce bude vo vyšších vrstvách atmosféry zbytok tlakovej níže, ale môžeme sa tešiť na slnečnejšiu oblohu, zrážok by už malo byť menej. Teplota sa bude udržiavať v intervale 13 až 19-20°C.

Hmly zostanú

"Ďalšie dni nás už konečne potešia slnkom, vyššou teplotou, ale pribudnú ranné a predpoludňajšie hmly, z ktorých sa objaví mrholenie," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Hmly sa budú ešte v prvých dňoch nového týždňa rozpadať, ale v druhej polovici už zostane oblačné až hmlisté počasie na mnohých miestach v nižších polohách.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Znamená to, že už tu bude nasťahovaná jeseň v plnej svojej hmlistej kráse. Denná teplota sa dostane na 14 až 22 °C, ale v druhej polovici týždňa pri dlhšie trvajúcich hmlách bude zväčša od 12 do 17, iba pri slnečnejšej oblohe do 21°C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy