Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sanitky išli zachraňovať, sami potrebovali pomoc
Zdielať na

Sanitky išli zachraňovať, sami potrebovali pomoc

HANDLOVÁ / Išli zachraňovať život druhým a takmer prišli o ten svoj. Reč je o záchranároch, ktorí havarovali za Prievidzou. Na ceste do Handlovej sa zrazili dve sanitky. Jedna z nich dostala šmyk. Traja ľudia utrpeli ľahké zranenia, vodič, ktorý nehodu spôsobil, skončil v nemocnici s otrasom mozgu.

Záchranári sediaci v sanitke sa ponáhľali k pacientovi. Na ceste za Handlovou im ale cestu skrížila druhá sanitka. "Keď sme prichádzali, zo sanitky sa ešte dymilo," opisuje svedkyňa.

Prevrátená na bok

"Tridsaťročný vodič nezvládol zákrutu, prešiel do protismeru, kde išla ďalšia sanitka," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Sanitky do seba narazili v plnej rýchlosti. Rozmetalo ich po celej ceste. Jedna sa prevrátila na bok.

Hasiči museli spolujazdca jednej sanitky vystrihovať. "Komunikoval, lekárka povedala, že môže mať poškodenú chrbticu, tak sme ho pomaly transportovali do nemocnice," opisuje veliteľ zásahu Ctibor Režo.

Nebezpečný úsek

Ďalší dvaja záchranári sa zranili ľahko. V nemocnici skončil aj vinník nehody. "Tridsaťročný vodič sanitky zostal na pozorovaní v nemocnici, utrpel ľahký otras mozgu," dodáva hovorkyňa Antalová.

Hasiči do týchto miest chodia na zásahy veľmi často. Ide o mimoriadne nebezpečný úsek. "Tam sa slnko v tomto období nedostane, je veľmi šmykľavá cesta a vodiči si tu nedávajú pozor," hovorí Režo.

Ani jeden z vodičov pred jazdou nepil. Škoda na vozidlách presiahne 10 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy