Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia vidí za prevráteným autobusom všeobecné ohrozenie
Zdielať na

Polícia vidí za prevráteným autobusom všeobecné ohrozenie

BRATISLAVA / Polícia stále zbiera dôkazy. V prípade tragédie pri Svätom Jure, ktorá sa stala v piatok dopoludnia, však už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie.

V autobuse sa v čase nehody malo podľa doterajšieho vyšetrovania viezť približne 35 cestujúcich. Podľa našich súčasných  zistení zdravotníci ošetrili celkom 30 cestujúcich, pričom  niekoľkých z nich  previezli do jednotlivých bratislavských nemocníc.

Pozrite si reportáž Samuela Migaľa z miesta tragédie:

Príčiny ukáže vyšetrovanie

Zraneniam na mieste nehody podľahol vodič autobusu. V predmetnej veci sa v súčasnosti vykonáva vyšetrovanie, a tak za akých okolností k nehode prišlo,  príčiny nehody, to ukáže až samotný záver vyšetrovania.

Policajný prezident Tibor Gašpar povedal pre TV JOJ, že sa autobus pravdepodobne dostal do kolízie s traktorom, ktorý kosil trávu.

TV JOJ

Či bola príčinou vysoká rýchlosť, Gašpar nepotvrdil. Vodič si však traktor pravdepodobne všimol neskoro, strhol volant, čo spôsobilo prevrátenie kamiónu, ktorý následne preletel cez zvodidlá. "Vodič strhol volant a sme sa prevrátili," opísal nehodu jeden zo zranených.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy