Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slnko sa hrá na skrývačku. Víkend má byť teplý a oblačný
Zdielať na

Slnko sa hrá na skrývačku. Víkend má byť teplý a oblačný

BRATISLAVA / Posledné dni nás presvedčili, že leto ešte ani zďaleka nekončí, že príjemné horúce dni môžu pokračovať aj v septembri.

"Sme pod vplyvom tlakovej výše od severu až severovýchodu. Tá nám zabezpečuje rána rušené hmlami a nízkou oblačnosťou a slnečné popoludnia, keď maximálna teplota vystupuje nad 26 °C.  Vzostup teploty nad hodnotu letného dňa nám zase zabezpečuje prúdenie teplého vzduchu od juhovýchodu z oblasti Balkánu," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Sobota bude prevažne oblačná, len ojedinele bude oblakov menej. Počas dňa sa budú vyskytovať aj prehánky, najmä v hornatých častiach krajiny a môže na horách aj zahrmieť a zablýskať sa. Denná teplota bude od 20 do 26 °C, na juhu stredného východného Slovenska až do 28°C.  Vietor iba slabý.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slnko sa hrá na skrývačku

Nedeľa bude veľmi podobná, prevažne oblačno, miestami občasný dážď, ojedinele aj búrky, ale teplo zostane, od 20 do 27 °C.

Na začiatku budúceho týždňa bude tiež prevládať oblačnosť, slnko sa bude hrať na skrývačku. Častejšie sa budú objavovať zrážky, ale teplo zostane, od 19 do 26 °C. "Nie, to ešte nie je babie leto, naň ešte čakáme," dodáva Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy