Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Školá volá! Čas prázdnin sa kráti, obchody sa plnia
Zdielať na

Školá volá! Čas prázdnin sa kráti, obchody sa plnia

BRATISLAVA / Škola sa už nezadržateľne blíži. Žiaci o tom ani počuť nechcú a rodičia zas myslia dopredu. Radi by sa vyhli nekonečným radám v obchodoch, pretože ich ratolesti musia mať zošity, perá a iné pomôcky.

Niektorí rodičia si už lámu hlavu s tým, aké zošity svojim deťom nakúpiť, prípadne ktoré pomôcky sú tie najlepšie.

"Ministerstvo školstva centrálne neurčuje, aké učebné pomôcky bude žiak používať. Určuje si ich každý učiteľ samostatne," uviedla Katarína Hamerlová z ministerstva školstva.

Aktivita teda ostáva v rukách škôl. "My to spravidla robíme tak, že zoznam pomôcok pre našich budúcich prváčikov povieme rodičom už v júni. Aj žiaci vo vyšších ročníkoch dostávajú zoznamy v júni," hovorí riaditeľka základnej školy v Bratislave Zuzana Salíniová.

Vyše 700 tisíc žiakov

2. septembra nastúpi do škôl viac ako sedemstotisíc žiakov. Veľkoobchodníci so školskými potrebami sú však predzásobení.

Od začiatku augusta sú v regáloch obchodov zošity, perá, maľovacie potreby a iné pomôcky. Najväčší tlak ale predpokladajú v prvé septembrové týždne.

"Osemdesiat percent zošitov sa predá práve v prvých dvoch septembrových týždňoch," ozrejmuje Peter Valentini zo spoločnosti Ševt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy