Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Konkurenčný boj taxikárov vyvrcholil bitkou
Zdielať na

Konkurenčný boj taxikárov vyvrcholil bitkou

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Dvaja majitelia taxislužby v Považskej Bystrici sa do seba pustili tak, že jeden z nich skončil v nemocnici. Podnikatelia údajne mali medzi sebou spory už dlhšie. Mladší Peter, ktorý mal staršieho Miroslava podľa polície napadnúť, vraj tlak nevydržal. Priznáva, že mu praskli nervy.

Peter tvrdí že si konflikt s majiteľom konkurenčnej taxislužby chcel vybaviť  po chlapsky. "K tomu konfliktu došlo na základe dlhodobých vyhrážok a atakov na moju osobu. Vyhrážal sa mi, že mi zapáli autá," opisuje Peter.

Chlapi sa na parkovisku pred železničnou stanicou najskôr len  pohádali. Neostalo však len pri slovnom konflikte. Začali sa biť. Podľa polície mal byť Peter ten, ktorý zaútočil ako prvý.

Raz a navždy

"Opakovane ho udieral päsťami do oblastí tváre a rúk," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Napadnutý  štyridsaťdeväťročný Miroslav spadol na zem, kde ho mal Peter ešte niekoľkokrát kopnúť do rebier.

Potom mal nasadnúť do taxíka a odísť. Na to, čo sa v osudný deň  pred železničnou stanicou stalo, sme sa chceli opýtať aj Mira, no nenašli sme ho. "Predišiel som zapáleniu mojich áut, verte mi, takto sa to vybavilo raz a navždy a je pokoj," myslí si Peter.

Tri roky

Stopy po bitke má aj Peter. Miro je údajne práce neschopný. No po tržbu vraj pravidelne chodí. Peter má teraz pre bitku opletačky. "Nechápem, prečo to dal polícii a že som mu poškodil hodinky." Petra policajti obvinili z prečinu  výtržníctva hrozia mu tri roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy