Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Toto sú tresty pre vrahov taxikára Ivana (†47)
Zdielať na

Toto sú tresty pre vrahov taxikára Ivana (†47)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Prípad brutálnej vraždy taxikára z Liptovského Mikuláša, ku ktorej sa priznali traja stredoškoláci, je opäť o krôčik bližšie k uzavretiu. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste.

Vďaka rýchlej a dôslednej práci policajtov z Liptovského Mikuláša dnes čelia páchatelia spravodlivosti. "Prokurátor dohodol pre mladistvého Alexandra M. rovnako ako aj pre mladistvého Andreja P. trest odňatia slobody na dvanásť rokov a  šesť mesiacov," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

V prípade, že sudca špecializovaného súdu tento návrh schváli, budú zaradení do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Ich komplic, osemnásťročný Ondrej, by si v rovnakom type zariadenia odsedel sedemnásť rokov a osem mesiacov. Hrozilo mu pritom až doživotie.

"Výšku trestu tretieho obvineného dospelého ovplyvnila aj skutočnosť, že bol prvý, ktorý sa odhodlal spolupracovať s políciou po zadržaní a usvedčil všetkých páchateľov, ktorí sa tiež ku skutku v plnom rozsahu priznali," dodala Tökölyová.

Útok nožom

Traja mladíci otrasný čin spáchali spáchali v noci zo 14. na 15. decembra. Nič netušiacim taxikárom sa nechali odviezť do chatovej oblasti neďaleko obce Dúbrava, kde ho za jazdy napadli nožmi.

Ivan (47) sa síce bránil, ale utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Stredoškolákov našťastie vyrušila partia z neďalekej chaty a tak ušli. Vražda bola totiž len začiatok ich zvrhlého, do najmenších podrobností premysleného plánu. Taxík svojej obete chceli následne použiť pri prepade reštaurácie s rýchlym občerstvením. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy