Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezident Kiska by v škole cez prádniny nesedel
Zdielať na

Prezident Kiska by v škole cez prádniny nesedel

POPRAD / Viete si predstaviť, že by ste prázdniny strávili v školských laviciach a úplne dobrovoľne? Popradské deti sa namiesto hrania učia. V piatok ich prišiel pozrieť aj prezident Kiska, aj keď on sám nevie, či by ako žiak chcel tráviť voľno takto.

Kým na ostatných školách žiaci oddychujú, na tej popradskej prebieha vyučovanie. Prázdniny deťom prekazil prezident Andrej Kiska.

Ochota učiť sa

Všade bolo plno ochrankárov. Deti bez ich povolenia nemohli pohnúť z triedy. V Poprade začala letná škola a odštartoval ju symbolicky prezident. "Som bol milo prekvapený, koľko detí v rámci prázdnin je ochotných chodiť do školy a učiť sa," hovorí prezident. Deti ani netušili, kto sa bude na nich počas vyučovania pozerať.

Deťom vôbec neprekážalo, že sedia v škole a nemôžu hrať napríklad futbal. "Radšej sa budem učiť, môže to byť v mojom živote potrebné," hovorí žiak.

Jedine prísnou rukou

Na otázku, či by aj prezidenta niekto dostal do školských lavíc aj počas prázdnin, prezident odpovedal poznamenal, že jedine otec prísnou rukou. V jedálni sa návšteva skončila tradičnou školskou zeleninovou polievkou a pirohmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy