Zatiahnuté
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Bezák odovzdal pápežovi list
Zdielať na

Bezák odovzdal pápežovi list

BRATISLAVA / Arcibiskup Róbert Bezák sa už osobného stretnutia s Pápežom Františkom dočkal. Ostáva otázne, o čom pri krátkom rozhovore s pápežom hovoril. To, že ho prijal spolu s inými biskupmi, v jeho kauze nemusí ešte nič znamenať.

Počas generálnej audiencie sedel Róbert Bezák medzi biskupmi, ktorým umožnili zúčastniť sa na bleskovom stretnutí s pápežom Františkom. Róbert Bezák netrpezlivo čakal v zástupe, až kým príde na rad.

Vatikán nepočúva

Bezák Svätému Otcovi neodovzdal žiaden dar, skôr dokumenty, v ktorých sám opisuje celé pozadie kauzy. Odvolaný arcibiskup mohol informovať pápeža o tom, prečo z trnavského úradu presťahoval do Nitry starých biskupov na odpočinku, alebo prečo urobil reformy v diecéze, pre ktoré padli hlavy vtedajších účtovníkov.

Stretnutie s Benediktom

"Rovnako Bezák postupoval aj vo februári 2012, krátko po skončení vizitácie Trnavskej arcidiecézy, keď sa stretol s pápežom Benediktom XVI.," tvrdí cirkevný analytik Imrich Gazda.

"To sme všetci Slováci čakali," hovorí suseda Bezákových rodičov. "Tí, čo sme poznali Bezáka. Veľmi mu fandím, vždy to bol slušný chlapec."

Pre samotného Róberta Bezáka stretnutie s pápežom určite znamená veľa. To, že mu pápež venoval pár minút, ešte nemusí znamenať výrazný posun v jeho kauze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy