Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ak nechcete platiť mastnú pokutu, dodržujte predpisy
Zdielať na

Ak nechcete platiť mastnú pokutu, dodržujte predpisy

BANSKÁ BYSTRICA / Po obrovskej tragédii z konca minulého týždňa, pri ktorej v prevrátenom autobuse zahynuli 4 tínedžerky, polícia pristúpila k razantným kontrolám. Na cestách Banskobystrického kraja sa to hliadkami len tak hemží. Rýchli a nedisciplinovaní vodiči odchádzajú domov s mastnými pokutami.

Rýchla jazda a nepozornosť. To sú hlavné faktory, ktoré sa podpisujú pod nehody v kraji. Vodiči nerešpektujú značenie. Za necelú hodinu pokutovali policajti 6 vodičov za rýchlu jazdu. Jeden z nich chcel dokonca predbiehať cez plnú čiaru priamo v obci.

Jazda v protismere

"Od začiatku roka zomrelo v kraji sedem osôb pri dopravných nehodách," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková. Čo je však nepochopiteľné, pribúda vodičov jazdiacich v protismere. Napríklad na R1 pri Novej Bani sa to stalo už niekoľkokrát.

Policajti zaznamenali za 9 mesiacov až 5 takýchto prípadov. Najbližší zjazd je pritom asi o 15 kilometrov ďalej. Takáto jazda už skončila aj tragicky. Osemdesiattri ročný dôchodca zahynul po zrážke s autom, keď nesprávne odbočil a išiel v protismere.

"Akýkoľvek počet úmrtí na cestách je neprijateľný, musíme to obmedziť," dodáva Vašková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy