Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Nitrianskom kraji prišli v noci o život tri ženy
Zdielať na

V Nitrianskom kraji prišli v noci o život tri ženy

NITRA / Na cestách Nitrianskeho kraja bola mimoriadne tragická noc. Pri dopravných nehodách prišli o život až tri ženy. Prvú tragédiu medzi Podhájskou a Bešou spôsobilo predbiehanie. Za druhú v Plavých Vozokanoch zrejme môže nepozorná cyklistka.

Nehoda sa stala v rovnom úseku. Vodič (72) prebiehal iné auto a pritom skrížil cestu vodičovi, ktorý išiel oproti. Vozidlá do seba čelne vrazili. Po zrážke jedno z áut zostalo na ceste. Druhé vletelo do priekopy.

"Nesprávny manéver v mieste, kde vodič nemal možnosť vidieť do protismeru," informuje súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

Na mieste mŕtva

V jednom z áut sedela 4 členná rodina, ktorá tam zostala zakliesnená. Vodič druhého auta vyšiel von po vlastných. Zraneným pomáhali hasiči ako aj záchranári.

Žena, ktorá sedela v totálne zdemolovanom aute, bola na mieste mŕtva. "Vodič bol pod volantom, pani čo sedela za ním bohužiaľ zomrela a ďalšie dve osoby sa zranili," dodáva veliteľ zásahu Michal Senéši. 

Smrť cyklistky

Záchranári zranenú posádku previezli do nemocnice. Okrem 62 ročnej ženy, po prevoze zomrela aj jej 86 ročná príbuzná. "Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Takmer v rovnakom čase a iba o niekoľko kilometrov ďalej prišla v Plavých Vozokanoch o život aj 77 ročná cyklistka. Tá nedala prednosť osobnému autu a vletela rovno pod jeho kolesá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy