Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čaká nás pekný a teplý víkend, pozrite sa...
Zdielať na

Čaká nás pekný a teplý víkend, pozrite sa...

SLOVENSKO / Vo štvrtok nás ovplyvňoval veľmi nevýrazný studený front prinašajúci popoludní aj prehánky a búrky. Na konci pracovného týždňa sa môžeme tešiť na slnečný záver pracovného týždňa.

Od juhozápadu k nám začína prúdiť teplý vzduch, ktorý vykúzli jasný respektíve polojasný deň. Popoludní sa môže nazbierať viac oblakov v horských častiach krajiny a na východe z nich môžu vzniknúť prehánky či búrky.

Teplomer ukáže 25 až 29 °C, na severe bude chladnejšie, okolo 23°C. Vietor bude fúkať od severu rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Cez víkend k nám začne teplý vzduch prúdiť veľmi odvážne a poriadne to pocítime na dennej teplote. Po oba víkendové dni bude slnečno a veľmi teplo, od 24 do 31°C.

Predpoveď na víkend

Konečne to vyzerá na víkend, ktorý bude slnečný, teplý, prajný všetkým vonkajším aktivitám. Chcete grilovať? Grilujte! Chcete ísť na korčule? Choďte!

Čas je už aj na kúpanie. V sobotu sa obnoví prúdenie teplého vzduchu od juhu k nám. Ten prinesie malooblačnú oblohu a vytlačí teplotu na 24 až 30 °C. Toto všetko sa bude odohrávať pri slabom vetre od severu.

Ak sa vám to máli, počkajte na nedeľu. Tá bude rovnako slnečná, jasná, polojasná, bez zrážok, ale bude ešte teplejšia. Prúdenie teplého vzduchu ešte zosilnie a prinesie až veľmi teplé počasie vzhľadom na dátum v kalendári.

Maximálna teplota v nedeľu dosiahne 25 až 32 °C.  Neosvieži veľmi ani vietor, ten bude síce od severu, ale iba slabý.

Od pondelka extrémne teplo

Začiatok budúce týždňa začne extrémne teplým počasím. Naďalej zostane  jasná, nanajvýš menej oblačná obloha. Bude až extrémne teplo. Maximálna teplota až do stredy bude od 27 do 33 °C. V stredu sa však už začnú objavovať búrky, prehánky.

Teploty, ktoré nás v nasledujúcich dňoch čakajú, sú na hranici dlhodobých teplotných rekordov. To samo o sebe v meteorológii signalizuje, že počasie je neštandardné, netypické, nemá nič spoločné s klimatickým normálom charakterizujúcim prvú polovicu júna.

Všetko s mierou

Horúce letné počasie má aj svoje riziká. Pozor na vysoký UV index, ostré slnko! Aj keď nás to láka chytať bronz, nezabúdajte na ochranu pred nebezpečným žiarením. Je pravda, že slnečné lúče potrebuje náš organizmus kvôli tvorbe vitamínu D, ale všetkého s mierou. Určite sa vyhýbajte slnečným lúčom v období od desiatej do pätnástej hodiny. Natrite sa kvalitným krémom s vysokým UV faktorom a používajte klobúk a okuliare.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy