Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Víkendové počasie ako na hojdačke
Zdielať na

Víkendové počasie ako na hojdačke

BRATISLAVA / A zase tu máme víkend! Dni, kedy sa môžeme venovať svojím koníčkom a záľubám. Počasie na severe a východe bude ovplyvňovať chladnejší vzduch, ktorý sa v piatok prehnal naším územím.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zvyšujúca sa oblačnosť

Sobota bude polooblačná až oblačná, ale na severe a východe krajiny počas dňa až zamračená. Miestami prehánky, ojedinele búrky. Pri zrážkach môže spadnúť do 4 mm zrážok, pri búrkach okolo 10 mm. Denná teplota sa bude pohybovať od 18 do 23°C, na severe a východe bude lokálne chladnejšie, okolo 16°C. Vietor od severozápadu do 20-25 km/h.

Druhý víkendový deň už prinesie zmenu. V priebehu nedele nás od západu začne ovplyvňovať studený front, ktorý bude výraznejší ako bol ten piatkový. "Bude oblačno, od západu sa bude už dopoludnia mračiť frontálnou oblačnosťou stále viac a viac," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Radosť z tepla na východe

Už predpoludním sa prehánky a búrky objavia na mnohých miestach západnej polovici krajiny, kde môžu byť lokálne aj intenzívne. Zrážky sa večer dostanú aj na východ Slovenska. Teplota bude príjemná, od 17 do 23-24°C. Teplejší deň pravdepodobne zažijú obyvatelia východného Slovenska, okolo Trebišova, Kamenice nad Cirochov a Kráľovského Chlmca, kde je najväčšia šanca na 23°C.

Vietor bude viať od juhu, do 25 km/h, popoludní bude zosilovať na 30 km/h a môžu sa objaviť silnejšie nárazy. Na západe popoludní bude viať severozápadný vietor do 30, v nárazoch okolo 50 km/h.

Traja zmrznutí

Nový pracovný týždeň priaznivcov slnečných lúčov nepoteší. Od pondelka až do štvrtka to vyzerá na premenlivé počasie s množstvom oblačnosti a zrážok, dokonca aj intenzívnych. Podľa toho budú vyzerať aj denné teploty. Zväčša od 13 do 18 °C.

V kalendári sa dostávame k "trom zmrznutým". Tento rok to vyzerá tak, že zmena počasia, ktorú v dlhodobom trende vývinu teploty zmrznutí vyjadrujú, sa prejaví zmenou v inom meteorologickom prvku – v zrážkach.

Tie potešia poľnohospodárov oveľa viac ako výrazné ochladenie, ktoré si so zamrznutými spájame. Zrážkové úhrny na budúci týždeň sú podľa meteorologických modelov pre niektoré lokality nášho územia veľmi prajné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy