Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Revolúcia v parlamente, vzbúrencov vyviedla polícia
Zdielať na

Revolúcia v parlamente, vzbúrencov vyviedla polícia

BRATISLAVA / V Národnej rade zasahovali policajti! Do vestibulu vošlo šesť ľudí, ktorí žiadali, aby sa do parlamentu dostavili všetci poslanci. Do megafónu oznamovali, že prišli prevziať moc.

Privolajte generálneho prokurátora

Ľudia, protestujúci proti cenzúre a za zlepšenie slobodného prístupu k informáciám sa dostali až do vstupnej haly Národnej rady.

"Privolajte generálneho prokurátora!" kričali. Okrem toho žiadali, aby sa sem okamžite dostavilo všetkých 150 poslancov Národnej rady. S megafónom a niekoľkými transparentmi vytlačenými na obyčajnom kancelárskom papieri vraj prišli prevziať moc.

"Ochranka ich poučila, že sa stretnutie nemôže konať v budove Národnej rady Slovenskej republiky. Keďže výzvu neuposlúchli, na miesto bola privolaná policajná hliadka," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Neuposlúchli policajtov

Skupinka šiestich ľudí odmietla uposlúchnuť výzvu policajtov z Úradu na ochranu ústavných činiteľov, aby opustili budovu. Keď ich chceli policajti vyviesť, protestujúci si posadali na zem.

Následne bola privolaná policajná hliadka. Tá ich aj s pomocou ochrankárov vyviedla z budovy parlamentu a následne ich legitimovala.

Hanba! Hanba!

Nie je to ale prvý incident, ktorý si pamätá budova Národnej rady SR. Len nedávno sa o poriadny rozruch postarala nespokojná žena. Tá počas mimoriadnej schôdze kričala na poslancov: "Hanba, hanba! Ľudia tu umierajú od hladu. Už to nebudeme tolerovať!"

Na poslancov sa z balkóna pokúsila zhodiť stoličku, v poslednej chvíli jej v tom zabránila ochranka. "My sa vrátime a s nami príde zákon," kričala skupina ľudí pri tom, ako ich vyvádzali z parlamentného balkóna. VIAC TU.

Celý incident riešila polícia a ženu obvinila z výtržníctva. Prokuratúra toto obvinenie nakoniec zrušila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy