Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Blesky vyčíňali, rodina prišla o strechu nad hlavou
Zdielať na

Blesky vyčíňali, rodina prišla o strechu nad hlavou

VEĽKÉ HOSTE / Stačil jeden blesk a štvorčlennej rodine takmer zhorel nový rodinný dom. Svoju silu demonštrovala príroda v obci Veľké Hoste neďaleko Bánoviec nad Bebravou. Silná búrka, ktorá sa tadiaľ prehnala, dala do pozoru celú dedinu. Ľudia pomáhali najmä rodine, ktorej dom pohltil požiar.

Udrel blesk

Na ničivú búrku, ktorá sa prehnala obcou Veľké Hoste nebude v dobrom spomínať 4-členná rodina. Blesk ich totiž obral o strechu nad hlavou. 

Pondelňajšiu prietrž mračien neďaleko Bánoviec nad Bebravou sprevádzali silné blesky. Jeden z nich zasiahol strechu rodinného domu v obci Veľké Hoste. Na dome nanešťastie nebol namontovaný hromozvod.

To, čo nasledovalo, malo podľa očitých svedkov, neuveriteľne rýchly spád. Hoci pôvodný plameň bol neveľký, za pár minút sa na konci strešnej konštrukcie zmenil na ničivý požiar.

Len torzo

Plamene sa rýchlo šírili a postupne pohltili celú strechu. Na mieste zasahovali profesionálni i dobrovoľní hasiči, ktorí museli pri hasení rozobrať strešnú krytinu i zateplenie.

Z pôvodnej strechy však po požiari zostalo iba torzo. S odstraňovaním početných škôd pomáhali 4-člennej rodine všetci obyvatelia obce.

Keďže strecha zhorela do tla, prekryli ju dočasne veľkými plachtami. Našťastie k zraneniu osôb nedošlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy