Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Pod Tadeášom (5) sa takto prepadol kanál...
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Pod Tadeášom (5) sa takto prepadol kanál...

BRATISLAVA / Kanálové poklopy sú na Slovensku smrteľnou pascou na deti. Je zarážajúce, že sú takmer všade, v každom meste, či obci. Hrozivé zábery z kamery zachytili už spomínaný príbeh príbeh 5-ročného synovca slávneho Zdena Cháru.

Pád Tadeáša

Bezpečnostné kamery namontované na budove neďaleko sídliacej firmy nasnímali nešťastný pád len 5-ročného Tadeáša. Chlapec sa z ničoho nič prepadol do kanála.

Šachta síce svojho majiteľa má, ale ten sa od prípadu dištancuje. "Hovorím vám, že nie som vlastníkom ja," hovorí konateľ spoločnosti, ktorej šachta podľa katastrálneho úradu patrí.

Pád malého Tadeáša do šachty. Pozrite si autentické video:

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Nikto nie je majiteľ

Hľadanie majiteľa zhrdzaveného a polorozpadnutého poklopu kanála miestami pripomína detektívku. Každý tvrdí, že on majiteľom nie je. kanál nepatrí mestu, ale ani Bratislavskej vodárenskej spoločnosti," konštatuje referentka Magistrátu mesta Bratislava Martina Halušková.

Mesto však aspoň nebezpečný kanál po páde malého Tadeáša označilo. "Mesto prijalo okamžité opatrenia na preverenie celej situácie, teda určenie vlastníka šachty a z verejných zdrojov boli vyčlenené peniaze na odčerpanie vody. Až po tomto úkone bude možné určiť o akú šachtu v skutočnosti ide," uzavrela referentka.

Chlapec krvácal

"Počul som len ranu. Buchlo to, vybehli sme von. Chlapec krvácal a už ho niesli," opisuje incident očitý svedok. Malý chlapec mal v sebe toľko sily, že aj v takejto chvíli vedel presne, čo má robiť. Takto to opísal svojej mame.

"Maminka, spadol som, bola tam strašne studená vodička, ostala tma, ale ja som zadržal dych a snažil som sa chytiť tých úchytiek, ale boli vysoko," povedal krátko po nehode Tadeáš.

Pozrite si reportáž o incidente:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy