Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bratislavský maratón v réžii Keňanov, bojovali aj Jojkári
Zdielať na

Bratislavský maratón v réžii Keňanov, bojovali aj Jojkári

BRATISLAVA / Naše hlavné mesto tento víkend ovládli bežci. Na štart sa celkovo postavilo až 8 tisíc ľudí. Bratislavský maratón celkovo ovládli Keňania. Na polmaratóne i v štafete mala svoje zastúpenie aj Televízia JOJ.

Ubolený moderátor

Pred štartom bratislavského maratónu panoval v tíme Televízie JOJ veľký rešpekt. Méty však boli vysoké. "Celú noc sa mi snívalo o maratóne. Bežím prvýkrát," zdôverila sa redaktorka TV JOJ Klaudia Suchomel-Guzová.

Príprava moderátora Veľkých novín Jána Mečiara bola netradičná - týždenný boj proti chrípke, bolesti chrbtice a problémy s kolenami. "Polmaratón som ešte nebežal, idem to vyskúšať," povedal odhodlane. Spoločne s ním bežala aj jeho dcéra, ktorá sa aktívne venuje atletike.

Dve výročia svadby

Motivácia bola pre všetkých účastníkov vysoká. "Najväčšou motiváciou sú moje deti," priznal kameraman TV JOJ Ľudovít Hičár. "S manželkou máme prvé výročie sobáša, bežím aj za ňu a za nášho malého syna, ktorý má tri týždne," povedal reportér Veľkých novín  Adam Zavřel.

Adam nebol jediný, kto oslavoval výročie svadby. Už dvanáste má Radovan Ležovič, moderátor TV JOJ. "Kratšie trate sa mi bežia oveľa ťažšie než dlhšie," priznal.

Polmaratónci sa na 21-kilometrovej trati držali statočne. Víťazom ČSOB Bratislava Marathon 2014 sa stal Keňan Joel Mwangi v novom traťovom rekorde 2:18:22 h. Mwangi za triumf a traťový rekord zinkasoval finančnú prémiu 2 200 eur. Medzi ženami sa presadila Keňanka Alice Kiborová, ktorá za traťovým rekordom krajanky Lucy Wambuiovej 2:42:41 h zaostala o štrnásť sekúnd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy