Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tri, dva, jedna... štart! Začala bežecká sezóna
Zdielať na

Tri, dva, jedna... štart! Začala bežecká sezóna

BRATISLAVA / Bežecká sezóna oficiálne odštartovala v sobotu. Celý víkend sa nesie v znamení maratónov. Ako prví sa na štart na nábreží Dunaja postavili tí najmenší.

Pomoc, kde mám dieťa...

Deti, radosť, zážitok. Tieto tri slová odzrkadľujú sobotňajšiu náladu na nábreží Dunaja. Bežeckú sezónu odštartovali princezné a šarvanci, ktorí súťažili osobitne. Pocit z prvej medaily v živote zavesenej na krku si mnohí súťažiaci ani nebudú pamätať. Sú na to ešte príliš malí.

Rovnako súťažili aj Tamarka a Laura, dcéry redaktorky TV JOJ Barbory Jánošovej. Ich prítomnosť všade znamená množstvo zážitkov. "Celý čas som hovorila Laure, nemusíš byť prvá, stačí dobehnúť. Samozrejme, rozbehla sa dopredu, ja som ju už nevidela, tak som rýchlo Tamarku zobrala na ruky, aby som so staršou dcérkou nestratila kontakt," povedala hrdá mamička.

Pestovanie charakteru

Detský beh nie je o pote, drine či sebazaprení. Psychologička Monika Longauerová potvrdzuje, že každý pozitívny športový zážitok deti motivuje, aby sa opäť k športu vracali. "Ak dieťa vníma svoju výhru a svoje prekonávanie, je to pre neho úžasné povzbudenie a pestovanie charakteru a vytrvalosti aj do celej svojej budúcnosti."

K obrovským plusom behania patrí nenáročnosť. Okrem kvalitnej obuvi a chuti športovať nič nepotrebujete. Ak beháte pravidelne, pomerne rýchlo nadobudnete kondičnú zdatnosť. Zároveň je tým najprirodzenejším pohybom človeka. Beh je špecifický v tom, že sa s ním musíte popasovať. Ak si však dáte métu a prekonáte ju, niečo sa vo vás zlomí. Beh si potom nadovšetko zamilujete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy