Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Fico sa na vláde vyhol novinárom, hovorilo sa o padaní hláv
Zdielať na

Fico sa na vláde vyhol novinárom, hovorilo sa o padaní hláv

BRATISLAVA / Štyri dni po vyhlásení výsledkov prezidentských volieb sa na verejnosti objavil aj Robert Fico. Vrátil sa do úradu len preto, aby viedol zasadnutie vlády.

O rekonštrukcii s úsmevom

Kým na špekulácie o prípadnej demisii vlády odpovedajú skôr úsmevom, už čoskoro zrejme na niektorých vládnych stoličkách budú noví ministri. "Aká rekonštrukcia? Prečo by mala byť?" pýtal sa novinárov s úsmevom na tvári minister financií Ján Počiatek.

"Môj názor je, že prezidentské voľby nezadávajú dôvod na zmeny vo vláde. Polčas vládnutia také zmeny môže vyvolať,“ povedal minister kultúry Marek Maďarič. 

Najviac "nahnuté" to majú zrejme ministri Tomáš Malatinský, Dušan Čaplovič a Zuzana Zvolenská. Nielen pre nezvládnuté úlohy, ale aj pre kauzy, ktoré zrejme stáli Fica niekoľko hlasov. "Ja neuvažujem o konkrétnych menách," dodal Maďarič.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská sa otázkam o rekonštrukcii vlády postavila svojsky. "No my sa chystáme doma maľovať," uviedla. "Ja sa nikam nechystám," uviedol minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Fico sa novinárom vyhýbal

Stredajšie rokovanie vlády sa skončilo bez tlačovej konferencie a takmer bez ministrov. Medzi novinárov prišli len dvaja. Minister financií Ján Počiatek a minister životného prostredia Peter Žiga. "Ja som tu, možno sú unavení, neviem," hovorí Počiatek. 

Robert Fico sa novinárom aj pri príchode aj pri odchode vyhol. Vraj prišiel viesť len dnešné rokovanie a bude sa ďalej venovať liečbe svojej chorej nohy. "Minimálne do konca týždňa bude pokračovať v rehabilitácii zranenej nohy," uviedol riaditeľ tlačového a informačného odboru úradu vlády Erik Tomáš. Strana Smer-SD zaujme postoj k výsledkom prezidentských volieb pravdepodobne na budúci týždeň. "Tlačová konferencia po vláde nebude. A čo sa týka tých ostatných vecí, dozviete sa, všetko vám povieme," uviedla hovorkyňa vlády SR Beatrix Hudáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy