Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bratislavská ZOO sa teší z mláďatka žirafy
Zdielať na

Bratislavská ZOO sa teší z mláďatka žirafy

BRATISLAVA / Na Slovensku, konkrétne v bratislavskej ZOO, sa tešia z nového žirafieho prírastku, no a v Dánsku zrejme prídu už o druhú žirafu. Tamojšia ZOO si vraj nemôže dovoliť mať iba jednu samičku a dvoch samcov, a preto jedného ponúknu levom. Snáď našu žirafku nič také nečaká.

Meno vyberú návštevníci

"Moja kolegyňa prišla v sobotu 18. januára do roboty a už to proste bolo," opisuje chovateľ Ivan Vojtek. Malý samček zletel na tento svet z 2-metrovej výšky. Žirafy totiž rodia svoje mláďatá v stoji.

"Naučil sa skákať a lietať ako šarkan doslovne," dodáva Vojtek. Samček žirafy zatiaľ ešte nedostal meno. To mu vyberú návštevníci zoologickej záhrady na jej webovej stránke. "Zatiaľ sme vybrali mená, ktoré majú africký význam. Sú to Jasper, Teodor, Tristam a bude tých mien ešte viac," myslí si vzdelávacia pracovníčka v ZOO Jela Racevová.

Bude cestovať za krásavicou

Verejnosť bude môcť pozorovať žirafie mláďa najbližšie 2 roky. Potom opustí bratislavskú zoologickú záhradu. Je to tak, žirafí mládenec v Bratislave nemôže ostať. Podobne ako jeho vzdialený dánsky príbuzný by totiž ostal vo výbehu so sestrami, a to nechcú v žiadnej ZOO.

V žiadnom prípade sa ale u nás nestane to, čo v Dánsku, kde pred očami detí žirafu naporcovali a nakŕmili levy. VIAC TU. Budúcnosť mládenca z Bratislavy je naplánovaná inak.  Po čase ho jednoducho čaká sťahovanie inam - za žirafou krásavicou, ktorú nemá v rodine.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy