Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Riaditeľka základnej školy dostáva plat, hoci do práce nechodí!
Zdielať na

Riaditeľka základnej školy dostáva plat, hoci do práce nechodí!

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY / Patová situácia v Základnej škole v Šarišských Michaľanoch už trvá už viac ako pol roka. Odkedy súd rozhodol, že výpoveď bývalej riaditeľky školy je neplatná, škola má riaditeľov dvoch. Jedného vo funkcii, druhého pohodlne doma, ale obaja berú riaditeľský plat.

Problémy sa začali po nástupe nového starostu. Ten dal výpoveď riaditeľke základnej školy a na funkciu riaditeľa vyhral konkurz nový človek.

Bývalá riaditeľka však svojho bývalého zamestnávateľa zažalovala a so žalobou na súde uspela. Má nárok nielen na ušlý plat, ale aj svoje pôvodné miesto. Na tom už ale sedí nový človek.

Stálo ich to už 20 000 €

A tak obec, ktorá je zriaďovateľom školy, rozhodla, že jeden riaditeľ bude doma a druhý v práci. Ibaže to sú aj dva riaditeľské platy. Malo to byť dočasné rozhodnutie, no trvá to už vyše polroka.

Otázka znie, kto to zaplatí. Škody sa už vyšplhali na dve desiatky tisíc eur. Asi polovicu tvorí plat riaditeľky, ktorý jej majú doplatiť po prehratom súde a zvyšok je zbytočne vyplácaný plat druhého riaditeľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy