Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Mladí zlodeji (15, 15, 14) kradli ako straky. Šli najmä po elektronike
Zdielať na

Mladí zlodeji (15, 15, 14) kradli ako straky. Šli najmä po elektronike

KRÁSNA LÚKA, LIPANY / Policajti na východe dolapili trojicu zlodejov, ktorí majú podľa nich na svedomí vlámačky do firiem v Lipanoch. Pozdávala sa im aj základná škola v 15 kilometrov vzdialenej obci. Polícia podľa našich zistení preveruje, či nemajú niečo spoločné aj s ostatnými vlámaniami do škôl. Tie sa v poslednom čase na východe akosi rozšírili.

Škola nemala bezpečnostný systém

Zlodeji prišli do školy v Krásnej Lúke hlavným vchodom. "Bolo to pre nás nepríjemné prekvapenie," potvrdila riaditeľka tamojšej základnej školy Helena Kormošová.

V škole nemajú bezpečnostný systém rovnako ako ho nemali ani v decembri v Lipovciach. Tak ako aj tam, aj tu išli zlodeji po kabinetoch a zborovni a zamerali sa na hodnotnú elektroniku.

Polícia na východe má už prvý úlovok. V rukách mužov zákona skončili traja mladíci z osady v Lipanoch. Dvaja majú 15 a tretí iba 14 rokov.

Pred krádežou ich, zdá sa, neodradilo ani to, že do Krásnej lúky išli pešo 15 kilometrov skoro 3 hodiny. Jeden z 15-ročných, ktorý bol doma, si chybu priznal. Druhý bol vraj v škole no jeho otec tvrdí, že za nič nemôže.

Elektronika končila v záložni

Jeden z obvinených sa priznal k vlámačke do školy. Podľa polície však majú ma svedomí aj vlámačky do troch firiem v Lipanoch a okolí. Elektronika končila zväčša v záložni. Nepohrdli ani konzervami z chladničky ci kávou.

"Traja mladiství spôsobili krádežami a vlámaniami škody za takmer 3 000 eur," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Školám je niekedy ťažké sa ubrániť. Nie všetky majú totiž alarm. Napríklad pri v základnej škole v Lade ich bezpečnostný systém ochránil. Polícia podľa našich zistení preveruje i to, či traja mladiství nemajú niečo spoločné aj s ostatnými so série vlámačiek do škol.

"K podozrivým v ďalších prípadoch sa zatiaľ nebudeme vyjadrovať. Prípady sú v štádiu vyšetrovania," doplnila Migaľová. Keď sa v Lade spustil alarm, neznámy zlodej vyskočil von oknom. V Krásnej Lúke by sa im takéto zabezpečenie tiež zišlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy