Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chytili zlodejov, ktorí kradli bicykle na vrcholných podujatiach
Zdielať na

Chytili zlodejov, ktorí kradli bicykle na vrcholných podujatiach

BRATISLAVA / Organizovaná skupina z Bratislavy niekoľko rokov údajne pod vedením bývalého policajta kradla luxusné bicykle na vrcholných cyklistických podujatiach. Exkluzívne vám ponúkame aktuálne informácie k tomuto prípadu.

Nakradli bicykle za milión eur

Anton W., Patrik B., Lukáš R., Jozef K. a Branislav K. unikali policajtom viacerých krajín niekoľko rokov. Nakradli totiž bicykle za milión eur. Až slovenskí policajti ich zadržali po urgencii špeciálneho vyšetrovacieho tímu zloženého z viacerých krajín. Bratislavský súd ich vzal do väzby.

"Všetky štyri osoby podali voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhoduje najvyšší súd Slovenskej republiky," potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

A ten už aj v troch prípadoch rozhodol. Naďalej tak všetci zostávajú vo väzbe v Bratislave. Talianski karabinieri s tamojším prokurátorom ich však budú žiadať ich vydanie. Vo väzbe môžu byť len 40 dní.

"Aktuálne vo veci prebieha predbežné vyšetrovanie, účelom ktorého je zistiť, či sú splnené zákonné podmienky na vykonanie európskeho zatýkacieho rozkazu," vysvetlil hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský.

Môže sa stať, že ich prepustia

Do štyridsiatich dní musia taliani doručiť originál zatykača. Títo muži však na Slovensku trestne stíhaní nie sú, takže ak to Taliani nestihnú, môže sa stať, že budú prepustení. "Po doručení originálu európskeho zatýkacieho rozkazu bude vo veci rozhodnuté," doplnil Javorský.

1461 dní. Takýto trest odňatia slobody dostal posledný z tejto skupiny v Rakúsku. Chytili ho totiž ešte v novembri minulého roku za ozbrojenú lúpež. "Ministerstvo spravodlivosti Rakúskej republiky požiadalo naše ministerstvo, aby si zvyšok trestu mohol vykonať na Slovensku," vysvetlila hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy