Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemôžem vypiť ani dve pivá? Čudoval sa pokutovaný cyklista
Zdielať na

Nemôžem vypiť ani dve pivá? Čudoval sa pokutovaný cyklista

POPRAD / V sobotu v neskorých večerných hodinách sme sa s dopravnými policajtmi vybrali na popradské cesty. Merala sa rýchlosť, zisťoval alkohol a kontrolám sa nevyhli ani cyklisti. Tí častokrát nevedia, že na bicykli nemôže jazdiť pod vplyvom alkoholu.

Pokojná noc

Viac ako 3 hodinová nočná služba s popradskými dopravnými policajtmi bola výnimočne pokojná. Pri Levoči desiati vodiči prekročili rýchlosť, ale o rekordérov nešlo. Štyria vodiči sa dopustili malých priestupkov. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, nikto z nich nenafúkal. Práve cyklistom sa v mnohých prípadoch nepáči, že na bicykel nesmú sadnúť opití.

Tí, ktorých policajti nedávno chytili opitých, dokonca nevedeli že je to zakázané. "Pred jazdou na bicykli nemôžem vypiť ani dve pivá? Ja som o tom nevedel ale ja to beriem, je to dobrá vec," povedal jeden z cyklistov, ktorého zastavili policajti pri augustovej kontrole.

Nevedomosť neospravedlňuje

Tak ako za volantom, aj cyklistom sa po požití alkoholu zhoršujú reakcie a môžu spôsobiť nehodu. Muž ktorý nafúkal 2,5 promile ani nedokázal napísať do policajných papierov prečo pil. "Nemôžete to tam napísať za mňa?" pýtal sa policajta. Tak ako môže ísť rovno a bezpečne na bicykli?

Podľa tohto muža za to vinu nesie však úplne niekto iný. "6 miliónov ľudí na Slovensku si musí zistiť aký je zákon? To nemôžete vyhlásiť v televízii alebo v rádiu každú nedeľu, že nemôžeme jazdiť na bicykli po vypití dvoch pív?" Rozčuloval sa pokutovaný cyklista.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy