Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Auto s dvoma opitými ženami zastavil až strom
Zdielať na

Auto s dvoma opitými ženami zastavil až strom

VEĽKÝ MEDER / Na cestách Veľkého Medera sa v sobotu preháňala v staručkom renaulte časovaná bomba. Opitá 50-ročná vodička našťastie neskrížila cestu žiadnemu inému autu. Zastavil ju až náraz do stromu. Ani ona, ani jej švagriná v podobnom stave, sa príliš nezranili. Z nemocnice totiž ušli ešte pred vyšetrením.

Opitú vodičku zastavil až strom

50-ročnej vodičke sa cesta medzi Veľkým Mederom a Okočou zdala zrejme priúzka, nezvládla ľavotočivú zákrutu. V dychu mala viac ako dve promile alkoholu. Auto s dvomi ženami skončilo v priekope, zastavil ich až veľký strom.

"Účastníčky nehody už boli mimo vozidla, jednotka vykonala protipožiarne opatrenie,"
hovorí Tibor Hodosi z Hasičského a záchranného zboru Veľký Meder.

Obe ženy boli riadne opité

Nehodu bez brzdných stôp spôsobil zrejme alkohol. Obe ženy mali totiž už krátko pred poludním poriadne pod čapicou. Aj keď 3 promile alkoholu v dychu spolujazdkyne zrejme nemali na ňu vplyv. "Polícia podrobila 50-ročnú vodičku dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol 2,34 promile alkoholu v dychu," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského policajného zboru v Trnave.

Obe ženy z auta po tom, ako absolvovali dychovú skúšku, síce odmietli ošetrenie, napriek tomu ich preventívne odviezli do nemocnice. Rozbité auto zaujalo aj okoloidúceho cyklistu, ktorý sa pristavil na mieste nehody. Štvorkilometrová cesta medzi dvomi obcami zrejme láka po požití alkoholu aj viacerých.

Z nemocnice ušli

Ďalšie prekvapenie prišlo až po niekoľkých minútach. Cyklista si všimol, že auto v priekope patrí švagrinej, ktorá ráno prišla pre jeho manželku. "O pol šiestej tam bola ona, dneska ráno hovorí mojej manželke, že vstávaj sa, ideme do Veľkého Medera! A ráno obidvaja boli triezvi a teraz, neviem ako to je, idem radšej," povedal okoloidúci cyklista.

Polícia si v súvislosti s nehodou vyžiada lekársku správu o rozsahu zranení oboch žien. Na tú si však budú musieť počkať. Vodička i spolujazdkyňa totiž z nemocnice ušli ešte pred dokončením vyšetrení.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy