Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladý šofér (21) zrazil dvoch cyklistov (†56,†69), na mieste boli mŕtvi
Zdielať na

Mladý šofér (21) zrazil dvoch cyklistov (†56,†69), na mieste boli mŕtvi

TOPOĽNÍKY/TRSTICE / Tragická dopravná nehoda sa stala v nedeľu večer medzi obcami Trstice a Topoľníky. Dvaja muži vo veku 69 a 56 rokov šli krátko po 19. hodine na bicykli z Trstíc. V tom čase už bola všade tma a dokonca na mnohých miestach okresu aj hmla

Cyklisti podľahli zraneniam

Dvaja muži vo veku 69 a 56 rokov šli krátko po 19. hodine na bicykli z Trstíc. V tom čase už bola všade tma a dokonca na mnohých miestach okresu sme počas nášho výjazdu narazili na hmlu. Cyklisti nemali podľa našich informácií žiadne reflexné prvky. 21-ročný vodič Škody Octavia šiel rovnakým smerom, no cyklistov zrejme zbadal až v poslednej chvíli. 

Prvého cyklistu odhodilo do priekopy, druhý cyklista skončil v aute. Ťažko zranený bol aj 30-ročný spolujazdec z Trstíc, ktorého záchranári previezli do nemocnice v Dunajskej Strede. V pohotovosti boli aj tamojší hasiči.

Nemali reflexné prvky na sebe

"Vyslobodili jednu zranenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia a odovzdali ju do opatery Zdravotnej záchrannej služby," informuje Tomáš Bilík z KR HaZZ v Trnave.

Ešte niekoľko hodín po nehode polícia odkláňala dopravu do Veľkého Medera i Dunajskej Stredy. "Cyklisti sa pohybovali po ceste bez reflexných prvkov a osvetlenia bicyklov. Presné príčiny a okolnosti nehody, ako aj rýchlosť vodiča budú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania," dodáva hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy