Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitého vodiča, ktorý zrazil cyklistu a ušiel, obvinili
Zdielať na

Opitého vodiča, ktorý zrazil cyklistu a ušiel, obvinili

SNINA / Tridsaťdeväťročného muža z Belej nad Cirochou, ktorý si v piatok s tromi promile sadol za volant a takmer pripravil o život mladého cyklistu, už obvinili. Zodpovedať sa bude až z troch prečinov. Nielenže šoféroval opitý a zrazil človeka, ešte sa dal aj na útek. Po uliciach v meste ho naháňali mestskí aj štátni policajti.

Bude sa zodpovedať z troch prečinov

Tridsaťdeväťročný muž, ktorý zrazil cyklistu, bez mihnutia oka pokračoval v jazde. S tromi promile v krvi napokon zastavil na parkovisku pred potravinami.

25-ročného cyklistu museli s ťažkými zraneniami previezť záchranári do nemocnice. Opitý vodič mal ale v tom čase úplne iné starosti - namiesto toho, aby zrazenému mladíkovi pomohol, utekal ulicami mesta pred policajtmi. Po pár minútach však zaparkoval a zostal pokojne sedieť v aute.

Vodiča zadržali a podrobili dychovej skúške. V krvi mal takmer tri promile. "Humenský vyšetrovateľ obvinil 39- ročného muža z Belej nad Cirochou pre prečin ublíženia na zdraví, prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin neposkytnutia pomoci," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Stav cyklistu je naďalej vážny

Mladý cyklista je stále v nemocnici, jeho stav je vážny. "Následkom nárazu utrpel 25-ročný cyklista zo Sniny vážne zranenie s dobou liečenia 20 až 24 týždňov," dodala Migaľová. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy