Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bezhraničná drzosť zlodejov, okradli vážne chorých
Zdielať na

Bezhraničná drzosť zlodejov, okradli vážne chorých

ZEMIANSKE PODHRADIE / Zlodeji nemajú zľutovanie ani nad chorými ľuďmi. Svedčí o tom prípad, ktorý sa stal v Zemianskom Podhradí pri Novom Meste nad Váhom. Páchatelia sa vlámali do centra sociálnych služieb, kde žijú ženy zbavené svojprávnosti. Ukradli trezor s desiatkami platobných kariet.

Trezor vyhodili do parku

Zatiaľ čo ženy v budove pokojne spali, zlodeji vošli dnu cez okno a ocitli sa rovno v kanceláriách.  "Z kancelárie riaditeľky odcudzili ohňovzdornú skriňa a ďalšiu skrinku s desiatkami platobných kariet," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. 

Trezor vážil viac ako 400 kíl. Zlodeji sa ho neúspešne snažili otvoriť priamo v kancelárii. "Nebolo to jednoduché, previezli ho do vedľajšej kancelárie, odkiaľ ho vyhodili von oknom do parku," opisuje zamestnankyňa zariadenia.

Vybrali už 7 000 eur

Trezor vzali na fúrik a odviezli k autu. Policajti ho objavili vyhodený a prázdny v horách nad dedinou. "V ďalších kanceláriách bol odcudzený trezor, v ktorom boli uchované pin kódy ku kartám," dodáva zamestnankyňa.

Práve tento trezor zlodeji hľadali. Mali platobné karty aj kódy a tak hneď po krádeži utekali do Trenčína. S kuklami na hlavách vyberali peniaze. "Neznámi páchatelia uskutočnili v ten istý deň neoprávnený výber z bankomatov. Z kariet vyberali od 50 do 250 eur," dodáva Antalová.

"Krádežou a následným výberom z kariet spôsobili klientom škodu vo výške 7 000 eur," tvrdí Antalová. Policajti po zlodejoch pátrajú. Ak ste ich na fotografiách spoznali, žiadajú vás, aby ste ich totožnosť oznámili na linke 158.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy