Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
TÝŽDEŇ PO. V nitrianskom bare bol koncert proti násiliu
Zdielať na

TÝŽDEŇ PO. V nitrianskom bare bol koncert proti násiliu

NITRA / Koncert proti násiliu, ktorý chránili desiatky policajtov! Aj takto vyzeral prvý víkend po prevalení sa brutálnej bitky v nitrianskom podniku. Súkromný kartársky klub, v ktorom sa partia údajných neonacistov stretáva, však zostal opäť zatvorený.

Niekto sila, niekto kultúra

"Niekto ide na to silou, niekto cez kultúru," hovorí jeden z účasntíkov koncertu. Dá sa povedať, že podnik sa úplne zaplnil. Koncert proti násiliu prišlo podporiť okolo 100 ľudí. "Veľakrát som bol svedkom, keď išli okolo a začali rozbíjať okná bez príčiny," hovorí stály zákazník Dávid.

Známe, ale aj neznáme tváre aj týmto dali najavo, že brutálne útoky  odsudzujú. "Chceli by sme, aby sa ľudia v našej krajine nebáli chodiť do klubov," hovorí organizátor akcie Michal Kačšák. "Nám záleží na tom, aby sa konflikty neriešili päsťami a kopancami," hovorí poslanec Martin Poliačik (SaS).

Súkromný klub zostal zatvorený

Kým podnik praskal vo švíkoch, súkromný kartársky klub v sobotu večer zostal zatvorený. Práve v ňom sa stretávajú  muži, ktorí majú na svedomí bitky. VIAC TU. Hovorilo sa aj o tom, že v sobotu sa tam majú skladať na právnikov pre obvinených. Nič také sa ale nepotvrdilo.

"Situácia v okolí Mostnej ulice je v centre zvýšenej pozornosti polície každý víkend," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. Teraz sa však policajti zamerali viac aj na tieto dva podniky. Situácia, ale bola pokojná.

Majiteľ klubu na koncert neprišiel, keďže má po bitke zlomenú nohu. "Cítim podporu ľudí zo širokého okolia a z celého Slovenska. To ma tak ako drží trošku," povedal Radovan Richtárik.

Súvisiace články