Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Páchateľov brutálnej bitky v Nitre prepustili!
Zdielať na

Páchateľov brutálnej bitky v Nitre prepustili!

NITRA / Krátko po tom, ako médiá obletela nahrávka z bezpečnostných kamier, na ktorej partia mužov útočí na návštevníkov baru, polícia údajných neonacistov obvinila. Minister vnútra Robert Kaliňák čelí veľmi ostrej kritike! Prípad vraj bezdôvodne nechali odpočívať celé mesiace.

Prokurátor ich nevzal do väzby

Piatich obvinených z útokov na ľudí z nitrianskeho baru nevzal prokurátor do väzby, a tak ich prepustili. "Rozhodnutím prokurátora Okresnej prokuratúry v Nitre boli obvinení prepustení," oznámila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Ako dodala, generálna prokuratúra vyhodnotí, či bol na prepustenie dôvod. Vo štvrtok ráno prišiel na generálnu prokuratúru spisový materiál k celému prípadu, ktorý si vyžiadala. Prvotná analýza útokov v Nitre od nitrianskeho prokurátora generálnej prokuratúre nestačila a chcela vidieť spis. "Po jeho preskúmaní sa vyhodnotí postup dozorujúceho prokurátora od začiatku trestného stíhania," uviedla Predajňová. Pätici obvinených hrozí väzenie na päť až 12 rokov.

Rezort vnútra rozhodnutie nekomentuje

Rezort vnútra nechcel rozhodnutie prokurátora komentovať. "Neprináleží nám komentovať rozhodnutie prokurátora, ktorý je pánom trestného konania,“ uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva Ivan Netík. Pripomenul, že vyšetrovateľ postupoval tak, aby mohol piatich mužov obviniť z ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva, za ktorý hrozí vyšší trest.

Útoky údajných neonacistov, ktorí si vraj berú na mušku ľudí zo študentského baru v Nitre, rozvírili záujem po tom, ako bola medializovaná nahrávka jedného z incidentov. Skupina údajných neonacistov z kartárskeho klubu, ktorý sídli na druhej strane ulice, na videu surovo bije ľudí pred študentským barom.

Podľa Kaliňáka to nie je dlhý čas

Útok sa stal už začiatkom októbra, polícia piatich mužov zadržala a obvinila až po medializácii koncom januára. Podľa ministra vnútra Kaliňáka to nie je dlhý čas. Policajti podľa neho pracovali na dôkazoch, aby mohli skupinu obviniť z pokusu o závažnejšie ublíženie na zdraví. Druhý útok, pri ktorom vážne zranili aj majiteľa nitrianskeho podniku, sa stal na prelome rokov. V tomto druhom prípade boli iní útočníci, aj iní poškodení, obvinili dvoch mužov, ktorých stíhajú na slobode.

YouTube/RKalinho

Súvisiace články

Najčítanejšie správy