Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Osadníci z Výbornej kradli drevo, urbárníci sú zúfalí
Zdielať na

Osadníci z Výbornej kradli drevo, urbárníci sú zúfalí

VÝBORNÁ / Situácia v lesoch pod Tatrami je vážna. Zlodeji dreva spôsobujú majiteľom niekoľko tisícové škody. Nad obcou Výborná zasahovali policajti, psovodi aj urbárnici. Akcia bola úspešná, no lesníci sú zúfalí.

Policajti boli pri pátraní úspešní

Policajti, psovodi aj urbárníci sa stretli pri obci Výborná (okr. Kežmarok ). Po porade sa rozdelili do niekoľkých skupín a rozbehli pátranie. Po pár minútach prišlo hlásenie, že jedna zo skupín bola úspešná.

Chytila šiestich zlodejov s kusmi dreva. Natešení neboli ani z prítomnej kamery ani z mužov zákona. "Choďte preč..., lebo ma nase*te," hovorí jeden zo zlodejov.

Pred belánskymi policajtami však už majú rešpekt a tak sa postavili ku svojim drevám. Jeden z mužov však tvrdil, že netuší, ako sa drevo z lesa ocitlo na poli a že prišlo pred ním a on prišiel až neskôr. "Sme videli, že tu sú. Utekali sme dole z kopca," hovorí jeden z mužov.

Drevo ho netrápilo, ale hanba na JOJke

Ďalší traja osadníci boli prichytení priamo v dedine Výborná. Sám povedal, že by si fúru dreva aj kúpil, ale nemá za čo. "By som musel stvoriť nejaké peniaze. A odkiaľ zoberiem," hovorí obyvateľ Výbornej.

To, že ukradol drevo, ho veľmi netrápilo. Viac ho znepokojovalo to, že sa ocitne v relácii KRIMI na JOJke. "To je zlé. Budem mať hanbu na 200 rokov. doživotne," dodal.

Z jedenástich chytených skončili dvaja v policajnej cele a ostatných neminula pokuta a čaká ich vyšetrovanie. Pre urbárníkov je to stále bezvýchodisková situácia. Stovky stromov totiž osadníci nasekávajú a tie následne vyschnú. "Musíme dať hlavy do kopy. To sa nedá z lavíc riešiť. Tu musí byť vzájomná ochota chcieť riešiť tieto problémy," uviedol predseda urbáru Výborná Ján Slivinský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy