Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
SERVISNÁ TÉMA: Ako sa brániť pred úchylom
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA: Ako sa brániť pred úchylom

ŽILINA / Po internete sa šíria správy o tom, že v Žiline sa objavuje muž, ktorý sa rád obnažuje na verejnosti. Stretlo ho vraj viacero žien, ktoré aj opisujú svoje zážitky. Polícia však upozorňuje, že oficiálne nikto nič neoznámil.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Ako správne reagovať

Svoju nepríjemnú skúsenosť opisuje mladá žena, s ktorou sme sa osobne stretli. "Muž stál kúsok odo mňa. Bol obnažený a mal pri sebe kôpku oblečenie. Držal si svoje prirodzenie," rozpráva nepríjemný príbeh obťažovaná žena.

Žena hovorí, že sa to stalo nadránom, keď sa vracala domov z jednej párty. Všimla si muža, ktorý mal podľa nej od 30 do 40 rokov. Mal zanedbaný výzor. Stále ju desí pocit, ako tam ticho stál. Potom ju prenasledoval. "V takomto prípade je najlepšie riešenie utekať a zakričať o pomoc," radí psychológ František Skokan.

Masturboval v autobuse

"Hneď som volala políciu. Nečakala som, že sa mi niečo také môže stať," dodáva šokovaná žena. Na sociálnej sieti reagovali na správu o zvrhlíkovi aj iné ženy. Ich údajné zážitky sú ale trochu odlišné. Tento muž sa vraj rád ukazuje na zastávkach MHD. Dokonca mal vytiahnuť svoj úd priamo v autobuse a masturbovať až kým ho jedna pani nezahriakla. Možno ide o iného muža.

"V tomto prípade by mohlo ísť už o prejav exhibicionizmu," upozorňuje František Skokan. Podľa psychológa, cieľom exhibicionistu nie je niekomu ublížiť. Potrebuje vidieť, ako reagujú jeho diváci. Ľudia to často ani nenahlásia. "Netreba to nechať bez reakcie. Treba zakričať alebo inak upozorniť aj ostatných ľudí v okolí," dodáva psychológ.

Polícia radí

"Polícia odporúča ženám, aby sa najskôr obrátili na políciu skôr než sa zdôveria na sociálnych sieťach," radí hovorkyňa krajskej polície Žilina Jana Balogová. Policajti zatiaľ neevidujú žiadne oznámenie o tomto údajnom úchylákovi. Nemajú ako konať a preveriť skutočnosti.

"Informáciu o exhibicionistovi sme dostali sprostredkovane od občanov," uviedol zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina Peter Mišejka. Mestská polícia v tejto súvislosti pre istotu prijala určité bezpečnostné opatrenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy