Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
ROZHOVOR. Dôchodca súložil so psíkom pred očami susedky (11)
Zdielať na

ROZHOVOR. Dôchodca súložil so psíkom pred očami susedky (11)

RICHNAVA / Naozaj nechutný prípad riešia krompašskí policajti. V obci Richnava sa totiž dôchodca sexuálne ukájal na sučke svojich susedov. A to rovno pred očami jej malej, 11-ročnej majiteľky. Muž využil, že v dome je iba toto dieťa. Nie je preto vylúčené, že so psom súložil aj predtým...

Dievčatko svedkom aktu

"Dcérka ho aj dvakrát poslala preč, ale na tretíkrát už prišiel nasilu. A tam v chodbičke, ako to mám povedať, vzal toho psa a normálne s ním akože sexoval," popísala otrasená majiteľka domu. Dôchodca si za obeť svojho zvrhlého činu vybral ročnú sučku Lady na dvore susedkinho domu.

Svedkom jeho ukájania bolo len 11-ročné dievča. To bolo samé doma. Hrozné je tiež to, že sa dôchodca snažil dobiť nasilu aj do domu. Dvere však boli zamknuté. "Máme teraz chodiť k psychologičke, no tak uvidíme. Ale videlo to ako priamo v akcii," dodáva majiteľka domu.

Opilec si na styk nespomína

Podľa našich informácií mal byť dôchodca tak opitý, že si údajne na styk so psom nepamätal. To sa pritom nemuselo stať prvý raz, keďže sused bol na dvore pomerne často. "Ja mám dve dcérky a ja sa bojím aj kvôli tomu. Neviem, ako mu môže prepnúť v hlave nabudúce," povedala majiteľka.

Šokovaní sú aj ďalší psíčkari. V obci dôchodcu, ktorý doposiaľ žil s matkou, vnímali ako bezproblémového. "Krompašskí policajti v danej veci prijali trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania prečinov porušovania domovej slobody a týrania zvierat," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó. Mužovi tak hrozia dva roky za mrežami.

Hrubé znásilnenie psíka

Násilný akt dôchodcu môže mať pre psíka fyzické a psychické následky. Ak sa sučka hárala, mohlo byť pre ňu obcovanie menej bolestivé. Ak nie, ide podľa veterinárov o hrubé znásilnenie. "Či dôjde k nejakému oplodneniu? Určite nie, pretože ľudia a psy majú úplne inú chromozonálnu výbavu," tvrdí veterinár Ján Korm. Okrem toho môže byť k ľuďom nedôverčivá, bojazlivá alebo agresívna.

Ako k psovi, tak k žene?

Odbornú pomoc bude musieť pravdepodobne vyhľadať svedkyňa ukájania. "Dievča je práve vo veku, kedy je veľmi citlivé obdobie pre rozvoj psychosexuálneho fungovania. Určite na tento zážitok nezabudne celý život. A môže mať vážne problémy sa s tým duševne vysporiadať," uvádza klinická psychologička Mária Gažiová.

"Ak pán chronicky zneužíva alkohol a je nepriateľský pre ženské sexuálne partnerky, tak jednoducho tento čin bol iba náhradou za normálne sexuálne správanie," hovorí Gažiová. Úchylka by sa vraj dala liečiť, no začať treba práve odbúraním alkoholu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy